Főoldali hírek

Augusztus 22-én Koncz Ferenc polgármester és Csider Andor, a Szerencsi Művelődési Központ igazgatója tartott tájékoztatót a IX. Országos Csokoládé Fesztiválról a Turisztikai Központban. Korábban elsősorban a technikai részleteken és a forgalmirend-változáson volt a hangsúly, most pedig a tartalmi kérdésekkel kapcsolatban adtak új információkat a szervezők.


Koncz Ferenc elmondta, hogy idén már augusztus 25-én, csütörtökön elkezdődnek a fesztivál kísérőrendezvényei: a Városi Polgármesterek Randevúja, valamint az Országos Jegyzői Találkozó is Szerencsen kerül megrendezésre. A Sportnap szintén a csütörtöki napon lesz. A péntek hagyományosan koncertnap, a bérlet ekkortól érvényes. Díszvendégként bemutatkozik a horvátországi Kras csokoládégyár. A fesztivált a Hooligans koncertje és tűzijáték zárja.
– Egy ilyen nagyszabású rendezvény megszervezése nagyon komoly előkészületi munkát igényel. A szerencsi Országos Csokoládé Fesztivál azért is egyedi, mert nem rendezvényszervező cég végzi a munkálatokat, hanem helyi emberek: a Szerencsi Művelődési Központ dolgozói. Sokszor közmunkások részvételével történik az előkészítés, ami egyértelműen városi összefogást eredményez – fejtette ki a polgármester.

A szervezők a biztonságot is megerősítették is a fesztiválon. – Várható, hogy a kapuknál lesznek torlódások, de minden az emberek biztonsága érdekében történik. Ez a jelenlegi Európában egy nagyon fontos, kiemelt kérdés. Büszkén mondhatjuk, hogy eddig minden fesztivál úgy zajlott le, hogy semmilyen különösebb atrocitás nem történt. Szeretnénk, ha ez megmaradna, ezért mindent meg fogunk tenni – fogalmazott a városvezető.

Idén Nagy Imre szobor készül csokoládéból , melyet Ekker Róbert szobrászművész alkot meg. Csider Andor beszámolt arról, hogy a fesztivál a szerencsi csokoládé marketing feladatait is ellátja, ezért elsősorban helyi csokoládét lehet majd vásárolni, valamint a díszvendég Horvátországi Kras csokoládégyár termékeit ismerhetik meg a vendégek. – Az első pillanattól kezdve a szerencsi csokoládén volt a hangsúly. A hazai terméket próbáljuk népszerűsíteni évről évre. De a Nestlé is bemutatkozik, mint szerencsi üzem és kézműves édességek készítői is meg fognak jelenni – hangzott el.
Természetesen Gombóc Artúr osztogatja majd a csokoládét, és már a belépőjegyhez is jár 20 gramm édes élvezet.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.