Főoldali hírek

A XXII. Városi Polgármesterek Randevúját augusztus 25-én Szerencsen rendezte meg a Szféra Európa Kft. A városvezetők évente megrendezésre kerülő találkozóján a korábbi hagyományokat követve kiosztották az „Év polgármestere”, az „Év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat.


A Turisztikai Központban megtartott fórum fókuszában az önkormányzati rendszer működésének az aktualitása állt, amiről Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára tartott előadást. Mint elhangzott, az európai uniós forrásokból gazdasági fejlesztésekre kell a legtöbbet fordítani kormányzati és önkormányzati szinten egyaránt, lehetőséget kell teremteni mindenhol a gazdasági növekedésre, hogy ez által nőjön a települések lakosságmegtartó képessége. A polgármesterek legfőbb feladata a közösség erősítése – mondta az államtitkár.
A rendezvény gesztora, Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke beszédében kiemelte, hogy Szerencs városára méltán lehetnek büszkék az itt élők, akik tudják, hogy semmi nem jön magától, mindenért kőkeményen meg kell dolgozni. Az elnök úgy fogalmazott, hogy igazi példaként lehet Szerencsre tekinteni, a polgármester keze munkája látszik a településen.
A találkozón hirdették ki a korábbi, országos internetes szavazás eredményét is. Az „Év polgármestere” Szerencs városvezetője, Koncz Ferenc lett. Az „Év alpolgármestere” díjat Bíró Gyula (Budaörs), az „Év jegyzője” díjat Dr. Kovács Gábor (Zalaegerszeg) vehette át.
A szerencsi csokoládégyártás múltjáról és jelenéről Dr. Takács István, a Bonbon Kft. ügyvezetője tartott előadást a megjelenteknek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.