Közérdekű

Ivóvízhálózat-tisztítási és fertőtlenítési munkákat végeznek 2016. október 24-28. között Szerencs egyes területein, amely az ivóvízellátás időszakos szüneteltetésével jár.

A Borsodvíz Zrt. közleménye:

Felhasználói tájékoztató az ivóvízellátás időszakos szüneteltetéséről mechanikai hálózattisztítási és fertőtlenítési munkálatok miatt
Tájékoztatjuk a Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a Borsodvíz Zrt. előre ütemezett hálózat karbantartási munkálatokat végez Szerencs településen, melynek keretében a vízhálózat csővezetékeinek mechanikai (szivacstöltettel történő) tisztítására, mosatására, fertőtlenítésére kerül sor. A munkafolyamat csak a közműves vízellátás időszakos vízkorlátozása mellett végezhető el.

A munkálatok ideje alatt az alábbiakban felsorolt napokon – 8 és 18 óra között – egy-egy utcában, településrészen időszakos vízhiány, illetve víznyomáscsökkenés léphet fel:

2016. október 24-28. között (hétfőtől-péntekig) a részleges vízhiány az alábbi utcákat érinti:

Csalogány utca (a Kassa utca és a Darvas L. /korábban Ságvári/ utca közötti szakasz), Darvas László utca (korábban Ságvári), Erzsébet utca, Erzsébet tér, Perc utca, Petőfi utca, Szűk utca, Csalogány köz, Tavasz utca, Kassa utca, Rákóczi Zsigmond tér, Takta utca, Molnár István utca, Tatay Zoltán utca, Bors utca, Bajcsy-Zsilinszky utca, Kisvásár tér, Huszárvár utca, Bástya utca, Rákóczi út (a Késmárk utca és a Kórház köz közötti szakasz)

Felhívjuk Tisztelt Felhasználók figyelmét, hogy a munkálatok ideje alatt az érintett területeken a teljes vízhálózat nyomás alatt lesz, de tilos a vízvételezés és az ingatlanon belüli vízhasználat, mivel akkor a szennyezett víz saját belső hálózatba terelődik, a vízgépészeti szerelvények, berendezések károsodhatnak. Az így keletkezett károkért a Borsodvíz Zrt. felelősséget nem vállal.

Az üzemszünet ideje alatt vízszállító tartálykocsival, víztároló tartály közterületen történő elhelyezésével biztosítjuk a jogszabályi előírásoknak megfelelő mennyiségű ivóvizet. Javasoljuk továbbá, hogy a kizárást megelőzően vételezzenek és tároljanak a vízhiányos időszak alatt szükségleteiket kielégítő mennyiségű ivóvizet.

A vízhálózat újbóli üzembe helyezését 1-1 munkaszakasz elkészültével a Borsodvíz Zrt. folyamatosan végzi, így 18 óra után is még előfordulhat a víz rövid ideig tartó elszíneződése, zavarosodása, mely esztétikailag kifogásolható, de az egészségre nem ártalmas.

A zavaros víz a kerti csap, illetve a mosogató, vagy fürdőszoba csapjának rövid ideig tartó megnyitásával távozik a rendszerből.

A munkálatok jellegéből adódóan elkerülhetetlen kellemetlenségekért elnézésüket, és egyben megértő türelmüket kérjük.

A munkálatok elhúzódása miatti változásokról folyamatosan tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználókat.

Hiba-és panaszbejelentő ügyfélszolgálatok elérhetőségei:

- 3910 Tokaj, Csokonai u. 2. Tel.: +36/47-352-322
- 3900 Szerencs, Kisvásártér 14. Tel.: +36/47-361-664

Borsodvíz Zrt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.