Aktuális

Július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, ugyanis ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Szerencsen június 30-án köszöntötték az egészségügyben dolgozókat.

A Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet udvarán a város képviselői és az intézmény vezetői helyeztek el koszorút dr. Szántó J. Endre és dr. Gőri Lajos egykori szerencsi orvosok emléktáblájánál.
Az ünnepség a Rákóczi-vár színháztermében folytatódott, ahol dr. Sütő Szilveszter mondott beszédet. Szerencs város főorvosa megköszönte az egészségügyben dolgozók egész éves önfeláldozó munkáját, amelyet a betegellátás során végeznek.
A Hajnali Néptáncegyüttes műsora után Koncz Ferenc polgármester méltatta az ünnepelteket, és reményét fejezte ki, hogy az egészségügyben dolgozók megkapják az őket megillető erkölcsi és várhatóan anyagi megbecsülést is. A városvezető bízik benne, hogy egyre többen választják majd az egészségügyi pályát, hiszen szükség van az áldozatos munkájukra. Végül köszönetét fejezte ki, hogy Szerencs városának ilyen kitűnő egészségügye van.
Profáncsik Sándorné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi szervezetének elnöke ismertette, hogy a kamarai díjat idén Csorba Istvánné kapja, aki 1978-óta dolgozik az egészségügyben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.