Aktuális

A szaktárca évről-évre kiírja a múzeumok szakmai működését támogató pályázatot. A szakmai támogatást idén múzeumpedagógiai és szakkör jellegű programok megvalósítására kérte a Zempléni Múzeum, erre az idén 1,2 millió forint támogatást nyert el az intézmény.

Az immár járásszékhely múzeumnak számító Zempléni Múzeum az ősz folyamán számos program megvalósítását tervezi az elnyert összegből. Ezek egyik fő eleme a Zempléni Múzeum régészeti kiállításához kapcsolódó előadássorozat, melyet régészek fognak tartani aktuális kutatási témákban. Az egyik legérdekesebbnek ígérkező előadás a szerencsi ásatásokról fog szólni Makoldy Miklós régész tolmácsolásában.

Gyerekek a szerencsi Zempléni Múzeumban, Fotó: Szerencsi Hírek

A program részeként indul egy üvegfestő, valamint egy informatikai jellegű szakkör is, melyeket a felnőtt és az idősebb korosztályok számára szerveznek meg. Az iskolákkal való együttműködést szolgálják majd az úgynevezett múzeumi napok, melynek keretében kitelepül a múzeum a járás iskoláiba egy-egy kiállítással, valamint játékos vetélkedőket, rendhagyó történelemórákat fognak szervezni a gyerekeknek. Az intézményben múzeumpedagógiai foglalkozásokra várják majd a diákokat, akik számára a program és az utazási költségeit is fedezik.

A minisztériumi támogatás célja többek között az, hogy a programok által segítsen integrálni a múzeum tevékenységét Szerencs város és a járás közművelődésébe és oktatásába.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.