Aktuális

A fokozódó terrorveszélyről és a migrációról tartott előadást november 7-én az esti órákban Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő a Rákóczi-vár Lovagtermében.

A volt terrorelhárító szakember elmondta, hogy komoly társadalmi, politikai és gazdasági problémákkal jár a kontrolálatlan bevándorlás Németországban. – Az elmúlt évben, hozzávetőlegesen 2,1 millió migráns érkezett az Európai Unióba. Szinte kivétel nélkül Németországba és a gazdag Skandináv államokba mentek, mivel a magas fokú szociális ellátás vonzotta őket – hangzott el.

Georg Spöttle a Rákóczi-vár lovagtermében. Fotó: Szerencsi Hírek

Az előadó arról is beszélt, hogy millióan érkeztek okmányok, útlevél, vagy személyi igazolvány nélkül és csak saját bemondásuk alapján regisztrálták őket. – Ez nagyban növelte a terrorveszélyt, mivel, mint az elmúlt idők terrortámadásai és razziái bebizonyították, sok menedékkérő valójában az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harcosa volt – emelte ki a biztonságpolitikai szakértő. Spöttle beszélt a párhuzamos társadalmakról, a be nem illeszkedéssel járó gondokról hazájában. A hallgatók átfogó képet kaphattak az elmúlt másfél év történéseiről és a német társadalom gondjairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.