Aktuális

A X. Országos Csokoládé Fesztivállal kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót augusztus 16-án a Rákóczi-vár Lovagtermében.

Az eseményen Koncz Ferenc polgármester, dr. Takács István a Bon-bon Kft. igazgatója és Csider Andor a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár vezetője adott tájékoztatást a fesztiválról.

Elhangzott, hogy már szerdán, augusztus 23-án kezdődik a programsorozat, amikor az Experidance Fergeteges című táncszínházi produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők. Augusztus 24-én, csütörtökön a Szerencsi Tankerületi Központ sportnapja kerül megrendezésre a várkertben.

Augusztus 25-e, péntek hagyományosan a fesztivál 0. napja, koncertnap. Ekkor lép színpadra többek között a Tankcsapda és a Magna Cum Laude.

Augusztus 26-án, szombaton  zenés felvonulással kezdődik a fesztivál. A felvonulók között mazsoretteket, népi együtteseket, fúvósokat, de a gyermekek kedvenc mesefiguráit is köszönthetjük. A hivatalos megnyitó ünnepség után szakmai találkozóra várjuk a meghívott vendégeket. A szombati zenei programban a hazai pop-rock sztárjait láthatja a közönség. Itt lesz a Kowalsky meg a Vega, a Hősök, Dorothy, de az egyik legnagyobb retro sztár az R-GO is képviselteti magát, Szikora Róbert vezényletével.

A fesztiválon változatos kulturális programok, nyereményjátékok, kézműves édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen a Csokoládé Fesztivál a családok fesztiválja. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban folyamatosan gyermekjátékok, népi játszóház, illetve mese és bábelőadások szórakoztatják a kicsiket.

A vasárnapot a tűzoltók hagyományőrző versenye nyitja, majd tűzoltóautó kiállítás és habparty várja a gyermekeket. Az estet és a fesztivált különleges elemeket tartalmazó tűzijáték zárja.

A fesztivál szakmai díszvendége a szicíliai Modica városa lesz, amely különleges csokoládéjáról híres, és reményeik szerint a fesztivál látogatóinak is lehetőségük lesz megkóstolni ezt az ínyencséget.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.