Aktuális

A Nemzeti Konzultáció keretén belül lakossági fórumot tartottak október 27-én délután Szerencsen a Rákóczi-vár színháztermében.

A teltházas programon Koncz Ferenc polgármester, a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke köszöntötte a városból és a pátriából érkezett érdeklődőket hangsúlyozva, hogy a Nemzeti Konzultáció hazánk megvédéséről szól egy olyan dollármilliárdossal szemben, aki Európa sorsára gyakorol hatást. Koncz Ferenc történelmi példákon keresztül érzékeltette, hogy a magyarság mindig is kiállt saját szabadsága mellett, nem engedte, hogy idegenek irányítsák az országot. A magyarok mindig igyekeztek megvédeni saját hazájukat az idegen befolyásoktól, mint ahogy Európát is.

Koncz Ferenc polgármester © Fotó: Szerencsi Hírek

"Most sem szabad hagyni, hogy Soros György döntsön kontinensünk sorsáról" – mondta Koncz Ferenc.

A fórumon Fónagy János a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára hosszan taglalta az elmúlt hónapok történéseit – hangsúlyozva, hogy a Magyar Kormány nemzetünk függetlensége mellett, a Soros-terv ellen kezdeményezte a Nemzeti Konzultációt. Kiemelte, Soros György elgondolása az, hogy évente egymillió migránst telepítsenek Európába, ami alapjaiban rengetné meg a kontinens kultúráját, vallását, hitvilágát, népességének összetételét.

Fónagy János parlamenti államtitkár © Fotó: Szerencsi Hírek

Fónagy János figyelmeztetett: a folyamat hazánkat sem kímélné, jelentős anyagi támogatást kellene biztosítanunk a bevándorlók felé, és a migránsáradat nem állna meg, hiszen le kellene bontanunk a határainkat védő kerítést. Az államtitkár arra kérte a fórumon megjelenteket, minél többen juttassák vissza a Kormány által küldött, erről szóló levelet, vagy töltsék ki az interneten közölt íveket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.