Aktuális

Április 8-án vasárnap tartották az országgyűlési választásokat Magyarországon. A Fidesz KDNP ismét megszerezte a 2/3-os többséget, azaz 199 mandátumból, 134-et tudhat magáénak.

Koncz Ferenc, Borsod Abaúj Zemplén megye 6. számú választókerületében a szavazatok 50,44%-át kapta meg így ő képviselheti a körzetet a parlamentben.

Szerencsen már a nyitást követően érkeztek szavazók, akik leadták voksukat. Kállai Lukács Máté az 5.sz. választókörzetben elsőként és életében először adta le a szavazatát. A fiatalember ezt megelőzően 24 órás szolgálatot teljesített polgárőrként, melynek során a lezárt szavazóhelységet őrizte társával.

A nemzeti választási iroda adatai szerint a választópolgárok 67,83 százaléka élt választójogával, Borsod Abaúj Zemplén megye 6-os számú egyéni választókerületében a választásra jogosultak 66.02% járult az urnákhoz. Koncz Ferenc a Fidesz KDNP színeiben indult képviselőnek a délelőtti órákban adta le szavazatát családja kíséretében.

Koncz Ferenc és családja szavaz április 8-án a Rákóczi-vár lovagtermében © Fotó: Szerencsi Hírek

Szerencs 10 szavazókörében, a 7325 szavazásra jogosult személy közül 5260-an adták le voksukat. A legnagyobb szavazási kedv a 3-as számú körzetben volt itt 82,36%-os volt a részvételi arány, azaz 635-en jelentek meg. Az állampolgárok 19-óráig adhatták le voksukat ezt követően kezdődött el az eredmények feldolgozása.

A FIDESZ KDNP koalíció ismét 2/3-os többséget szerzett ez azt jelenti, hogy a 199 mandátumból 134-et tudhat magáénak. A legnagyobb ellenzéki párt a Jobbik 25 helyet szerzett, míg az MSZP-Párbeszéd 20, a Demokratikus Koalíció 9, az LMP 8, az EGYÜTT, és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1-1 képviselőt ültethet a Parlamentbe, ezen kívül 1 független képviselő jutott be.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.