Aktuális

Az erdélyi Nyárádszereda és Szerencs 2005 óta ápol testvérvárosi kapcsolatot. A településen idén első alkalommal rendezték meg a Nyárádmente Fesztivált, ahová városunk is meghívást kapott.

A szerencsi delegáció július 25-től töltött el öt napot a kisvárosban dr. Egeli Zsolt alpolgármester vezetésével. A szervezők színes programokat kínáltak az idelátogatóknak. A fesztivál keretén belül helyi termékek vására mellett koncertek szórakoztatták a közönséget, de a testvérvárosok borudvara is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt, ahol Ringer István tárogató játéka fogadta a látogatókat.

Az olvasás szerelmesei könyvbemutatón ismerkedhettek meg helyi szerzők legújabb köteteivel. A fesztivál nyitányaként átadták a település felújított főterét is, ami nagy lépés a kisváros életében. A vendégek megtekinthették a Bekecs Néptáncszínház: Ember az embertelenségben című táncjátékát.

A zenés, táncos produkció azok előtt tiszteleg, akik életüket adták a hazájukért, családjukért, embertársaikért és nem utolsó sorban azért, hogy gyermekeik jobb világban éljenek, példát mutatva emberségről, bátorságról, hazaszeretetről, hitről és kitartásról. A nagyszabású előadást a szerencsi közönség is megnézheti augusztus 23-én a Csokoládé Fesztivál kísérő programjaként. A szerencsi delegáció a környező településeken is látogatást tett. Többek között megtekintették a Mikházi katonai bázist, és a ferences kolostort is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.