Aktuális

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség újra indítja országos kampánysorozatát "Házhoz megyünk" megnevezéssel. 

A projekt célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növelése érdekében olyan közös tájékoztató kampány indítása, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a biztonság megteremtését, valamint a megfelelő döntések meghozatalát, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.

A program 2018. augusztus 24 –én Szerencs településen megrendezésre kerülő XI. Országos Csokoládé Fesztiválon folytatódik, ahol a felállított információs ponton 13.00 órától 18.00 óráig szakemberek látják el tanácsokkal a vagyonvédelemről és biztonságról érdeklődő állampolgárokat. Igény esetén az ingatlanok egyedi biztonsági vizsgálatát is elvégzik.

Az információs pont szolgáltatásai:

  • speciális vagyonvédelmi prevenciós tanácsadás lakossági igény alapján (áldozatvédelem, családon belüli erőszak, internetbiztonság, drogprevenció),
  • ingatlanok helyszíni biztonságvédelmi auditálása,
  • vagyonvédelmi bemutató megtekintése, elektronikai és mechanikai eszközök kiállítása,
  • „BikeSafe”- ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció a lopások megelőzése céljából.

A program célja a Rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett / ellopott kerékpárjaink megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálja a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készülnek, és jelzéssel látnak el, ily módon azonosításra alkalmassá válik.

Éljen Ön is a lehetőséggel!

A regisztráció menete:

  • Minden egyes kerékpárról adatlap kiállítására kerül sor az egyedi azonosító elemek rögzítésével. (-márka, modell, szín, évjárat, vázszám, stb.)
  • A regisztráció során max. 10 db fénykép készül a kerékpárról.
  • A tulajdonos részére kerékpár-regisztrációs kártya kiállítására kerül sor.

A rögzített adatok az országos BIKE Safe digitális rendszerbe kerülnek feltöltésre, ami valamennyi rendőri szerv számára elérhető. A bűnmegelőzési osztály szakemberei sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a következő helyszínen.

Keressék fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kerékpár-regisztrációs sátrát.

Helyszín: Szerencs Rákóczi vár. Időpont: 2018. augusztus 24. 13.00-18.00 óra

További információkért érdeklődjön elérhetőségeinken!

Borsod-Abaúj-Zemplán Megyei Rendőr-Főkapitányság
Bűnügyi Igazgatóság
Bűnmegelőzési Osztály
3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161
Telefon: (46) 514-500/23-27, fax: 27-37
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.