Aktuális

Példátlan lépésre szánta el magát Szerencsen a Nestlé Hungária Kft., lemondott a „Szerencsi” védjegy használatáról és annak jogát átruházta az ugyancsak városban működő Bonbon Kft. javára. A kézműves, édesipari termékeket gyártó vállalkozás ezzel a „Szerencsi Csokoládé” gyártásának kizárólagos örökösévé vált.

A Nestlé 1991-ben vásárolta meg a nagy múltú Szerencsi Csokoládégyárat, a folyamatos fejlesztések mellett azonban elkötelezett volt abban, hogy a helyi csokoládégyártás közel egy évszázados hagyománya töretlenül fennmaradjon és tovább fejlődjön. Ezt segítette most tovább a multicég azzal, hogy a tulajdonában lévő „Szerencs” ábrás védjegy édességtermékeken történő használatát átengedte a Szerencsi Bonbon Kft.-nek.

A Rákóczi-vár lovagtermében ünnepélyes keretek között, a sajtó nyilvánossága előtt írta alá a megállapodást Noszek Péter a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, és Takács István a Bonbon Kft. ügyvezető igazgatója. A keddi eseményen Koncz Ferenc a térség országgyűlési képviselője és Nyiri Tibor polgármester méltatta Takács István munkásságát, hangsúlyozva azt, hogy példanélküli és megsüvegelendő az a tett, amit az ügyvezető az eltelt évtizedek alatt elkövetett a szerencsi csoki fennmaradásáért, éltben tartásáért.

Noszek Péter annak a bizalmának adott hangot, hogy Bonbon Kft. a helyi közösség és a döntéshozók támogatásával további sikereket érhet el a tradicionális szerencsi termékek gyártása és forgalmazása által.

A programon részt vett Nagy István agrárminiszter, aki úgy fogalmazott, hogy történelmi helyszínen, történelmi körülmények között, történelmi jelentőségű esemény szemtanúja lehetett. – Ritka az a pillanat, amikor az embernek ennyire önzetlen és tiszta örömben lehet része. Azt látom, jó emberek, jó helyszínen, jó cél érdekében képesek összefogni. Az élelmiszeripar hazánk harmadik legnagyobb ipari ágazata, amely komoly stratégiai jelentőséggel bír. Az erősítése alapvető fontosságú, ahol kiemelt szerepet kapnak az olyan példanélküli lépések, mint ez a mai – fogalmazott a tárcavezető, majd azzal zárta gondolatait, hogy mindenki, aki érdekelt volt ebben a folyamatban, az egymásra talált, megértették egymás gondolatait, szándékait. Példát mutattak más magyarországi vállalkozásai felé.

Takács István megőrizte azokat a kék és piros színű tintákat, valamint tollakat, amelyekkel aláírták a Szerencsi Csokoládégyár eladásának dokumentumait 1991-ben, most ezekkel írták alá ábrás védjegy átadásáról szóló dokumentumokat. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Török Dezső a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat vezetője.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.