Aktuális

A Tesco áruház idén is meghirdette az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát. A vásárlók 2019. január 21. és február 17. között az áruházban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon szavazhatnak a számukra legszimpatikusabb szervezetre.

  Az első helyezett 400, a második 200, a harmadik pedig 100 ezer forint hozzájárulást kap közösségépítő ötletének megvalósításához. Január 21-én Sutka Zsuzsanna, a Tesco üzletlánc szerencsi vezetője nyitotta meg a zsetongyűjtő akciót és köszöntötte a Szerencsi Gyár-kerti Óvodáért Alapítvány, a Bodrogkisfaludért Közhasznú Egyesület és a Bekecsi Lurkó Alapítvány képviselőit.

A nyereményből a Gyárkerti óvoda sófalat szeretne létrehozni az óvodai tornaszobában.

IMG 8328

– Igyekszünk még többet tenni a gyermekek egészségéért. Az idejáró óvodások számára sószobát szeretnénk kialakítani, ezzel segítenénk őket, hogy az immunrendszerük megerősödjön – mondta Kecskésné Nagy Edit óvodavezető helyettes.

A témával kapcsolatban megkérdeztük Dr. Bobkó Géza házi gyermekorvost, főorvost, aki elmondta, hogy a párás, sós levegő segít a légúti betegeknek, mert táplálja a légutak hámját, erősíti az ellenálló képességet a légúti betegségektől és véd a reflexes összehúzódásoktól, tehát a görcsök is megelőzhetők.
– Egy másik nagy csoport az allergiás betegek. Sok embernek száraz a nyálkahártyája az orrgaratüregben. A légúti allergia kezelésére, de akár a megelőzésére is szoktak párásítani, és sós levegőt belélegezni. A párás cseppek megkötik az esetleges porszemet, ami allergiát váltana ki. Ez egy elismert gyógykezelési mód zárt térben, ahol a levegő páratartalma magasabb – mondta a doktor.

Nyiri Tibor polgármester szerint ez újabb példája városunkban az összefogásnak. – Az egyik legfontosabb gyermekeink egészségének a megőrzése és az egészséges életmódra való nevelése. A zsetonomat én mindenféleképpen erre fogom bedobni és erre biztatom a szerencsieket is – tette hozzá a városvezető.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.