Aktuális

A megyaszói Harangod-Mag Kft. közel egymillió forint értékű orvosi műszert adományozott a Szerencsi Orvosi Ügyeletnek.

Sárossy Ferenc a kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy cége minden évben jótékonykodik, elsősorban egészségügyi intézmények javára, hogy ezzel is segítsék az ott zajló életmentő munkát. A térség egyik meghatározó mezőgazdasági vállalkozása ezúttal a Szerencsi Orvosi Ügyeletnek vásárolt vérnyomásmérő eszközöket, valamit egy félautomata defibrillátor készüléket.

Balról jobbra: Szentléleki István, Sárossy Ferenc, Dr. Gál Tamás, Dr. Pap Tibor © Fotó: Szerencsi Hírek

Az orvosi műszereket január 31-én vette át Dr. Gál Tamás és Dr. Pap Tibor, az orvosi ügyeletet ellátó ACUTMED 2001 Kft két tulajdonosa Megyaszón. A Szerencsi Orvosi Ügyelet (ami tíz települést lát el) jelenleg is rendelkezik újraélesztő készülékekkel, de mivel ezek részben egyszer használatosak, minden ilyen készülék hasznos lehet, amikor a régieket cserélni kell.

Dr.Gál Tamás hangsúlyozta, hogy a most kapott félautomata defibrillátor készülék jó szolgálatot tesz majd az ügyeleti ellátás során. – Hirtelen szívleállás bárhol bárkivel megtörténhet, és ilyenkor minden másodperc számít. A defibrillátor készülék képes a hirtelen fellépő keringésmegállást elektromosan helyreállítani és ezzel megmenthető a beteg élete – mondta a háziorvos.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.