Aktuális

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat idén is megszervezte év eleji sajtóreggelijét, melynek középpontjában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok álltak. A 2016. január 29-én rendezett eseményen részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka alelnök és dr. Kovács János megyei főjegyző. A tájékoztatón elhangzott, hogy az európai uniós támogatások által lehívott 93 milliárd forintot 60 százalékban gazdasági, 40 százalékban infrastruktúra-fejlesztésre fordítják.

Török Dezső ismertette, hogy az eddigi pályázati kiírások többek között ipari parkok, iparterületek fejlesztésére, a helyi termelők támogatására, a 4 és 5 számjegyű utak felújítására, bölcsődék, családi napközik, óvodák fejlesztésére irányulnak. Továbbá az önkormányzati tulajdonban lévő barnamezős területek rehabilitációja, települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések, leromlott városi területek rehabilitációja, az egészségügy infrastrukturális fejlesztése, valamint turizmusfejlesztés is kiírásra került. A felhívásokon önkormányzatok és egyházak indulhatnak, de tárgyalás folyik arról, hogy civil szervezetek is pályázhassanak forrásra. Mint elhangzott, a megyei önkormányzat mindent elkövet azért, hogy a rendelkezésre álló keretet teljes egészében lehívhassák. Dr. Kovács János főjegyző mindehhez hozzátette: a megyei önkormányzat készen áll arra, hogy a pályázatokkal kapcsolatos törvényi kötelezettségének megfelelően megadja a szükséges szakmai segítséget azon településeknek, amelyek ezzel élni kívánnak.A sajtóesemény után Török Dezső a Szerencsi Hírek és a Szerencsi Városi Televízió érdeklődésére elmondta, hogy szerinte az ipari parkok megvalósítása lenne a legfontosabb, amit összesen 159,9 hektár földterületen kívánnak teljesíteni 2020-ig. – Ennek megfelelően befektetők érkeznek majd, akik munkahelyeket fognak teremteni, melynek eredményeként csökkeni fog, vagy megszűnik az elvándorlás a megyéből – fogalmazott a közgyűlés elnöke. Hozzátette, hogy az önkormányzatok esetében szintén nagyon fontos terület az energetikai fejlesztés, hiszen így érhetnek el nagyobb mértékű megtakarítást a települések, valamint lényeges tennivaló a bölcsődék, óvodák rendbetétele is. – Elengedhetetlen, hogy azok a hölgyek, akik vissza szeretnének térni a munka világába, jó helyen, megfelelő környezetben tudják a gyermekeiket – hangsúlyozta az elnök.

Városhatár

Műsorunk tartalmából:
• ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT SZERENCSI FŐUTCÁT
• FELÚJÍTÁS MIATT BEZÁR A PARKOLÓ
• KISTÉRSÉGI GYERMEKTÁBOR SZERENCSEN
• NORDIC WALKING SZERENCSEN
• KÖSZÖNET AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK
• TÁBOROZÁS A BOLYAIBAN

Műsorunk tartalmából:
• A FECSKÉSI VÁROSRÉSZEN ÉLŐK PROBLÉMÁI
• ÚJRA LÁTOGATHATÓ A ZEMPLÉNI MÚZEUM
• ÉPÜL A CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZER SZERENCSEN
• SZÉP ÉV VÉGI EREDMÉNYEK A BOLYAIBAN
• NORDIC WALKING CSOPORT SZERENCSEN
• ÁTADTÁK A PARKOLÓT A VASÚTÁLLOMÁSON
• MELEG EBÉD A SZÜNIDŐBEN

Tisztelt Nézőink! A Globo Televízió kínálata április 25-től Szerencsi Híradó című műsorral bővül . Az elkövetkezendő időszakban Szerencs Város Önkormányzatának megbízásából stábunk készíti a város életéről szóló heti közéleti magazint, amely minden szombaton 17 órakor kerül adásba. Kérem tartsanak velünk a képernyők előtt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.