A szaktárca évről-évre kiírja a múzeumok szakmai működését támogató pályázatot. A szakmai támogatást idén múzeumpedagógiai és szakkör jellegű programok megvalósítására kérte a Zempléni Múzeum, erre az idén 1,2 millió forint támogatást nyert el az intézmény.

Az idősek világnapja alkalmából rendezett október 7-ei ünnepségen, a Pesti Vigadóban többek között a szerencsi Kontra Lászlóné is elismerésben részesült az időseket segítő munkájáért.

Esős idő fogadta az október 6-ra emlékezőket a Kossuth téren, a Szerencs Város Önkormányzata és a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár által szervezett, aradi vértanúk tiszteletére rendezett emléknapon.

 

A Bocskai István Katolikus Gimnáziumban október 6-a reggelén emlékeztek meg az Aradon 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztről.

Kimagasló, a megyei és az országos átlagot meghaladó részvétellel zárult Szerencsen az október 20-ai népszavazás.

Az idei szőlőtermesztést nagyban megnehezítette, hogy a szokásosnál több csapadék esett a nyáron, ami nem kedvezett az ültetvényeknek. A szakemberek szerint – az időjárási viszontagságok ellenére – közepes terméshozam, ugyanakkor jó minőségű bor várható Tokaj-Hegyalján.

Ötven fő részvételével indult el a „Nyári diákmunka” program városunkban. Az előző évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium által indított projekt elősegíti a fiatalok munkához jutását, és ezzel a korai munkatapasztalat mellett, a jövedelemszerzést is biztosítja.

További cikkeink...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.