Aktuális

Az Erzsébet Tábor jóvoltából a szerencsi Rákóczi-várat és a Zempléni Múzeumot 46 aszalói általános iskolás diák látogatta meg június 29-én.

A megújuló Erzsébet- Tábor Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, melynek megvalósításáért az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány felel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által folyósított támogatásnak köszönhetően évente több mint 90 ezer fiatal kikapcsolódásáról gondoskodnak. 

Az aszalói Göőz József Általános Iskola is pályázott az Erzsébet Táborozásra. A sikeres elbírálás után az iskola a „mi várunk” címmel kirándulásokat és különböző kulturális programokat szervez a Zempléni várakba. Június 29-én a szerencsi Rákóczi-várat és környékét látogatták meg.

Az Aszalói Göőz József Általános Iskola diákjai a szerencsi Rákóczi-vár udvarán © Fotó: Szerencsi Hírek

A támogatásnak köszönhetően az Erzsébet-táborokba érkező gyerekek szinte térítésmenetesen, egy jelképes összeg befizetésével vehetnek részt az országos szinten lefedett táborokban. Itt sport, életmód, kultúra, művészet, tudomány, ismeretterjesztő, valamint hagyományőrző foglalkozások vannak; széles programkínálat és felfedezni való élmények várják a táborozókat.

– A gyerekeknek nagyon tetszett a Rákóczi-vár és a Zempléni Múzeumban található képeslapgyűjtemény, hiszen az aszalói iskolában bélyegszakkör is működik, és emiatt nagy érdeklődést mutattak a diákok – mondta el Mészáros Márton az iskola igazgatóhelyettese, aki hozzátette, hogy már nagyon sokat hallottak a szerencsi képeslapgyűjteményről, ezért a Rákóczi-várat mindenképp beépítették a programsorozatukba.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.