Időjárás

Közép-Európa és így a Kárpát-medence időjárását ismét anticiklon alakítja a következő napokban. Száraz, egyre melegebb levegő áramlik fölénk, csapadékra néhány napig nem kell számítani, és a hőmérséklet is egyre több helyen emelkedik 30 fok közelébe a délutáni órákban.

Kedd: Általában derült, napos idő várható legfeljebb kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. Az északnyugati szelet napközben élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Szerda: Napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Csütörtök: Gomolyfelhős, napos idő várható. Délutántól a Dunántúl nyugati, északnyugati felén erősebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Kezdetben mérsékelt változó irányú lesz a légmozgás, majd a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megélénkül a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható.

Péntek: Nagyrészt napos időre számíthatunk több-kevesebb gomolyfelhővel. Nyugaton elszórtan, keleten néhol valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható.

Szombat: A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északias szél többfelé megélénkül, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap: A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északias szél többfelé megélénkül, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.