Időjárás

A hétvége időjárását a kettősség jellemezte. Míg az ország nyugati kétharmadán igen csapadékos, és ezzel együtt hűvös idő volt, addig a keleti országrész időjárását száraz meleg jellemezte, többfelé a 33 fokot is meghaladó hőmérsékletekkel. A folytatásban már keleten is megszűnik a hőség, és többfelé zavarják meg záporok, zivatarok a betakarítást, a hét közepétől azonban újra csökken majd a csapadékhajlam.

Hétfő: A közepesen és erősen felhős időszakok mellett az ország északkeleti harmadában még hosszabb, másutt rövidebb időszakokra kisüt a nap. Kezdetben főként a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, estétől már több helyen várható eső, zápor, zivatar, helyenként jelentősebb mennyiségű csapadékkal. Szélerősödés zivatar környezetében lehet. A hőmérséklet délután a Dunántúlon 20 és 26, másutt 26 és 32 fok között alakul, északkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. Szélerősödés zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között valószínű. A tartósan csapadékos északnyugaton 18, az északkeleti határnál 27 fok is lehet.

Szerda: Reggel szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Csütörtök: Többórás napsütés mellet gomolyfelhők képződnek. Helyenként alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Péntek: A fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szombat: A fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon valószínű. Szórványosan, főként a Dunántúlon és északon alakul ki zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Vasárnap: A fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon valószínű. Szórványosan, főként a Dunántúlon és északon alakul ki zápor, zivatar. Az északi, illetve a keleti szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat/agrárszektor.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.