Időjárás

A héten marad a napsütéses, nyáriasan meleg idő. Helyenként akár 31 fokig is emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfő: A sok napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő várható. Csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet délután 25 és 28, késő este 15 és 21 fok között alakul.

Kedd: Fátyolfelhős lesz az ég, szűrt napsütés valószínű. Csapadék nem várható. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között valószínű.

Szerda: Napközben csökken a fátyolfelhőzet, délután már zömében felhőtlen lesz az ég. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között alakul.

Csütörtök: Gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Péntek: Többnyire napos időre számíthatunk kevés felhővel, ugyanakkor késő délután a Dunántúlon már megnövekszik a felhőzet. Délután, estefelé a nyugati, északnyugati megyéken zápor, zivatar már kialakulhat. A délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Szombat: A több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős területek és időszakok is lesznek. Elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Vasárnap: A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.