Időjárás

A Kárpát-medence időjárását továbbra is az Északkelet-Európa felett elhelyezkedő anticiklon alakítja, emiatt alapvetően napos, csapadékmentes időre számíthatunk.

Hétfő: Napos, csapadékmentes időre számíthatunk a nyugati országrészben, illetve estefelé a keleti tájakon kevés fátyolfelhővel. A délkeleti szelet a Győr-Baja vonal szélesebb sávjában élénk, néhol erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet kora délután 19 és 24, késő este 9 és 17 fok között valószínű.

Kedd: Napos időre számíthatunk derült vagy gyengén felhős éggel, csapadék nem várható. Néhol megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között várható.

Szerda: Napos időre számíthatunk derült vagy gyengén felhős éggel, csapadék nem várható. Néhol megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Csütörtök: Napos időre számíthatunk derült vagy gyengén felhős éggel, csapadék nem várható. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között várható.

Péntek: Nyugaton többnyire kevés lesz a felhő, a Dunától keletre változóan felhős égre számíthatunk, legfeljebb néhol lehet gyenge eső. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Szombat: Napos és felhősebb időszakok egyaránt lehetnek, helyenként záporeső kialakulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, nyugaton helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű. 2018.1021 Gyengébben és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, szórványosan számíthatunk esőre, záporra. Az északi, északkeleti helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Vasárnap: Jelenleg még nincs előrejelzés.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.