Időjárás

Lassan enyhül a szárazság; a hét második felében az eddigieknél több eső várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Szerda: Kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Átmenetileg több helyen számíthatunk esőre, záporra, legkésőbb délnyugaton szűnik meg a csapadék, és csökken a felhőzet. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik, délutántól mérséklődik a légmozgás, de még akkor is számíthatunk egy-egy viharos széllökésre. A legmagasabb nappali hőmérséklet délelőtt áll majd be, és többnyire 9 és 15 fok között várható. Délutántól lehűlés kezdődik, késő este 6 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök: Megnövekszik, majd délután szakadozik, csökken a felhőzet, szórványosan valószínű eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között várható.

Péntek: Változóan és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, főként délkeleten alakulhat ki kisebb eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Szombat: Többnyire erősen vagy közepesen felhős időre számíthatunk, több helyen fordulhat elő eső, zápor. A déli, délnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Vasárnap: Többnyire erősen vagy közepesen felhős időre számíthatunk, nyugaton szórványosan, keleten néhol várható eső, zápor. A déli, délnyugati szelet erős, többfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.