Időjárás

A hétvégén is folytatódik a hideg, szeles, télies idő, többfelé napközben is fagypont alatt alakul a hőmérséklet. Többször várható csapadék is, ónos esőre, havas esőre, havazásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Péntek: Alapvetően borult lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Kezdetben még szórványosan hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, majd egy kisebb szünet után késő délutántól délen ismét havazhat, délkeleten vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. Az északi szél főként a Dunántúlon lesz erős, néhol viharos, amely hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között várható. Késő estére általában -1 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Szombat: Erősen és közepesen felhős időszakok és területek egyaránt lesznek. Délkeleten, keleten elszórtan havazás, északnyugaton, nyugaton szórványosan hó, havas eső, ónos eső várható. A helyenként még erős északi, északnyugati szél nyugatira fordul és reggeltől már mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -12, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között valószínű.

Vasárnap: Szakadozott lesz a felhőzet felettünk, csak rövid napos időszakok várhatók. Elszórtan alakul ki csapadék; keleten hó, nyugaton eső, ónos eső valószínű. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.