Időjárás

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő néhány napban egyre csapadékosabb és felhősebb lesz az időjárás.

Hétfő: Szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, egyre több helyen süt ki hosszabb időre a nap. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar felhőszakadással kísérve, a nap második felében a középső területeken kisebb a csapadék esélye. Az északi szél helyenként megélénkül, zivatar környékén pedig erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű, északkeleten lesz a melegebb. Késő estére 19 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd: Csökken a felhőzet, több helyen kiderül az ég, de ettől még erősen felhős tájak is maradnak. Eleinte főként az Északi-középhegység térségében fordulhat elő zápor, zivatar, majd fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül, zivatar környezetében pedig viharos széllökés is lehet. Hajnalban 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda: Gomolyfelhős, napos idő várható, de az Északi-középhegységben és az Alföld középső részein a több felhő mellett nagy valószínűséggel alakulnak majd ki záporok, zivatarok, a Dunántúl nagyobb részén kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati, északi szél többnyire élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Csütörtök: A fátyol- és gomolyfelhők mellett több órás napsütés várható. Éjszaka sem kizárt néhol kisebb csapadék, de napközben a Dunától keletre már nagyobb eséllyel kell számítani záporra, zivatarra. Az északnyugati szél élénk lesz, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Péntek: Egy hidegfront érkezése miatt a korábbi napoknál felhősebb idő várható, a legtöbb napsütés keleten, északkeleten lehet. A nap előrehaladtával egyre nő az esélye záporok, zivatarok kialakulásának, akár heves zivatar is lehet. Az északi, északnyugati szél megélénkül, zivatar környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Szombat: Mindenhol csökken a felhőzet, napközben a gomolyfelhők mellett keleten néhány, nyugaton több órás napsütés valószínű. A nap első felében még a front hatására keleten, délkeleten lehetnek kiterjedtebb záporos, zivataros gócok, később azonban már inkább csak rövidebb csapadékos periódusok, futó záporok várhatók. Az északnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Vasárnap: Sok napsütés, kevés felhő várható legfeljebb jelentéktelen záporokkal. A hét legnyugodtabb napja lehet a vasárnap időjárási szempontból. A légmozgás a kezdeti északiasról egyre inkább déliesre fordul, és többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.