Kosárlabda

Az NB II Keleti csoportjának 14. fordulójában a rivális DEAC együttesét fogadta a Kulcsár Anita Sportcsarnokban a Szerencs VSE felnőtt férfi kosárlabdacsapata. 

Legutóbbi mérkőzésükön hazai pályán, Sárospatak ellen arattak 16-2 arányú győzelmet. Gulyás László edző így értékelte a mérkőzést: három hónappal ezelőtt megrázó, 35 pontos vereséget szenvedtünk a DEAC otthonában, azóta sok víz lefolyt a Taktán, de amíg ők a legjobbak között vertek tanyát, addig mi a középmezőnyben kapaszkodunk, keressük önmagunkat, próbáljuk beépíteni fiataljainkat.

Tehát még hazai pályán sem mi voltunk az esélyesek. Sajnos hiába próbáltam a fiúkkal az ellenkezőjét elhitetni, ők jó ideig nem hittek magukban, nem volt bennünk kellő tűz. Végig roppantul hullámzott a játékunk, pedig ezen az estén a DEAC sebezhető lett volna. A játék két fontos elemében előttünk járt az egyetemi csapat: szinte végig uralta a lepattanókat és jobban dobott kívülről, főleg e fegyvereknek betudhatóan a végjáték kezdetére jelentős (23 pont) előnyre tett szert.

A vége előtt 13-14 perccel elindítottunk egy hosszú hajrát, amely következtében felcsillant a remény, de ez már csak az ellenfél megközelítésére volt elég. Nagyot küzdöttek a fiúk, de aki győzni akar, annak az első pillanattól kezdve minden erejével csak és kizárólag erre kell koncentrálnia. Nagyon fontos feladatunk, hogy rutinos “öregjeink” az elkövetkező mérkőzéseken újra visszatérjenek ehhez a megalkuvást nem tűrő mentalitáshoz, hiszen évekig ez vitt minket előre.

Szerencs VSE: Jakab L., Asszú Á., Marton P., Marton B., Endrész T., Birk L., Papp M., Kovács K., Jurák Cs., Szárnya G. Edző: Gulyás László.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.