Közélet

A Keresztyén Orvosok Magyarországi Társaságának (KOMT) konferenciáját 2002-ben rendezték meg első alkalommal Szerencsen, azóta minden évben találkoznak a szervezet tagjai a városban.

Az idei, november 11-én megtartott találkozó résztvevőit Koncz Ferenc polgármester köszöntötte a Református Közösségi Házban. Beszédében hangsúlyozta, hogy amit a társaság tagjai tesznek a hétköznapok során, az a legfontosabb a szociális szférában, ugyanis a munka nem kis része szól a lélekről, a feltöltődésről. Hozzátette, érdemes megfigyelni, hogy van értelme a lélek építésének, hiszen a valamikori pogányokként bélyegzett magyarok küzdenek talán a legállhatatosabban a keresztény Európáért - napjainkban.

Azon emberek, akik rádöbbennek és továbbadják azt, hogy mit jelent kereszténynek, keresztyénnek lenni ebben a fenekestől felfordított világban, azok egyfajta küldetést teljesítenek

fogalmazott Koncz Ferenc. Dr. Korondi Klára a program szervezője arról adott tájékoztatást, hogy az orvosokon túl lehetőséget biztosítanak a társaság munkájában a hívő, keresztyén szakdolgozók, asszisztensek számára is, az eseményeket inkább a Tiszáninneni, észak-keleti megyék egészségügyi dolgozói látogatják.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.