Közélet

Szerencsen a Rákóczi-vár belső udvarán vártak minden érdeklődőt december 3-án a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai az első adventi gyertyagyújtásra.

Az eseményen Csejoszki Szabolcs görög katolikus parókus osztotta meg ünnepi gondolatait. Beszédében elmondta, hogy az advent időszaka jó alkalom arra, hogy felkészítsük szívünket az ünnepre.

Az emberszerető Isten az aki vezeti az életünket, aki felé igyekszünk és akit szeretnénk a körünkben tudni. Isten mindannyiunk lelkében és szívében ott lakik és keresi azt a lehetőséget amikor közelebb tud kerülni hozzánk.

A karácsonyi készülődés egy ilyen időszak hangsúlyozta Csejoszki Szabolcs. Ezt követően két óvodás segítségével meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. Az este további részében a Gyárketi Óvoda, Katica csoportja szórakoztatta a közönséget, valamint a Bocskai István Katolikus Gimnázium diákjainak műsorát tekinthették meg az érdeklődők. Az eseményen közreműködött továbbá az Öreg a Nénikéd Nyugdíjas Klub is. A szervezők aprósüteménnyel és forró teával kedveskedtek a megjelenteknek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.