×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Oktober/20181021_rejtvenyfejtok

Közélet

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár, a Szerencsi Logiklub, valamint a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete (ROE) október 20-21 között rejtvényfejtő versenyt rendezett Szerencsen.

Az eseményt Skorván József, szerencsi Logiklub elnöke nyitotta meg, majd köszöntötte a megjelenteket Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester is. A beszédeket követően ismertették a verseny szabályait, és kezdetét vette a megmérettetés. A résztvevőknek 90 perc áll rendelkezésükre, hogy megoldják a rejtvényeket.

A megjelentek négy kategóriában játszhattak: kezdő, haladó mesterjelölt és mester. A rejtvények között megtalálható a hagyományos skandináv rejtvény, az olasz keresztrejtvény, de egy speciális, három rejtvényt tartalmazó feladványt is megoldhattak a bátrabbak. A fejtörőket a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete állította össze.

A találkozóra az ország minden tájáról érkeztek versenyzők, többek között Szegedről, Békéscsabáról, Győrből és Kecskemétről összesen 93 fő indult. Szerencs képviseletében a Logiklub csapata teljes létszámban jelen volt.

{gallery}cikkek/2018/Oktober/20181021_rejtvenyfejtok{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.