Közérdekű

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy a szolgáltatási területén található hulladékudvarokat a szolgáltatási területükön valamennyi lakossági felhasználó igénybe veheti az alábbi feltételekkel: A beszállítható hulladékok köre:


A háztartásban keletkező:

  • építési, bontási hulladékok (tégla, cserép, kerámia, beton, föld és kövek, illetve ezek keveréke);
  • termékként tovább nem használható gumiabroncsok;
  • papír, karton, üveg, műanyag flakon, fólia;
  • zöldhulladék: nyesedék, gallyak, fű, lombok, egyéb fahulladékok;
  • nagydarabos hulladékok (bútorok, nagyméretű felújítás után megmaradt lomok, háztartási tárgyak és berendezések, pl. műanyagkád, kézmosó, elhasznált konyhai eszközök);
  • elektromos és elektronikai hulladék (hűtő, tévé, rádió, kis méretű háztartási készülék);
  • fémek és fém csomagolási hulladékok (alumínium doboz, sárga- és vörösréz, vas és acél, stb);
  • sütőolaj.

Veszélyes hulladékok:

szárazelem, akkumulátor, festék- és lakkmaradékok csomagolóeszközeikkel együtt, használt motorolajok, azok csomagolásai, növényvédőszer-maradékok, fénycső és izzó.

A hulladékudvar igénybevételének feltételei:

A hulladékudvarba történő beszállításkor a lakossági ingatlanhasználó köteles lakcímkártyáját és személyi igazolványát, valamint az esedékes közszolgáltatási díjnak a Koordináló Szerv felé történő megfizetését igazoló bizonylat másolatát a hulladékátvevőnek bemutatni. Kérjük, hogy a fenti igazolványokat magukkal hozni szíveskedjenek, az igazolványok hiányában, - a hatályos jogszabályok előírásai értelmében - az átvételt meg kell tagadnunk.

A hulladékok elhelyezése díjtalan.

Beszállítható hulladékok mennyisége:

A hulladékudvarban ingatlanonként

  • negyedévente 250 kg nem veszélyes hulladék
  • évente 100 kg veszélyes hulladék

helyezhető el.

A mennyiségi korlátozás alól kivételt képeznek az elkülönítetten gyűjtött csomagolási anyagok (papír, karton, PET palack és PE fólia, valamint üveg- és fémhulladék), melyekből korlátlan mennyiség adható át a hulladékudvarban. A magánszemélyek kötelessége a hulladékot a (hulladékudvarban található mérlegekkel) mérlegelhető formában (zsákolva, kötegelve, stb.) beszállítani a hulladékudvarba.

A szerencsi hulladékudvar címe és nyitvatartási ideje:

3900 Szerencs, Eperjes u. 7.

Kedd-Péntek: 10.00-18.00

Szombat: 8.00-16.00

A hulladékudvarok használatának szabályairól, nyitva tartásáról a társaság honlapján is tájékozódhatnak: www.bmhnonprofit.hu

Borítókép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.