Kultúra - Hagyomány

Forgalmirend-változás, megnövelt terület, parkolók kialakítása és előrendezvények. Többek között ezekről is szó esett augusztus 19-én, IX. Országos Csokoládé Fesztivál sajtótájékoztatóján a Turisztikai Központban.

Csider Andor a Szerencsi Művelődési Központ igazgatója arról tájékoztatott, hogy a Csokoládé Fesztivál előtti időszakban és fesztivál ideje alatt forgalmirend - változás várható. Erre azért volt szükség, mert a fesztivál látgatóinak száma évről évre emelkedett, és ezért a fesztivál területét is módosítani kellett. – A növelést úgy értük el, hogy a Geisenheim-térre helyeztük az egyik nagyszínpadot, a másik, közel azonos méretű Bástya színpad, pedig a várkert irányába lesz fordítva– hangzott el.
Az idén új parkolót alakítanak ki a cukorgyár területén, melynek előkészítése jelenleg is zajlik. A behajtás elsősorban a Miskolc felöl érkezők számára lesz praktikus. A polgárőrök és az önkéntesek segítségével, valamint útjelző táblák, információs táblák segítségével tudják az autósokat a parkolókba terelni. A Nyíregyháza felöl érkező autósok számára, javasolják az egyirányúsított Magyar utcáról a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelep mellett kialakított parkoló igénybevételét. A sporttelepen háromszáz autó tud parkolni, a cukorgyár területén pedig nyolcszáz autó fér el. Mindenütt ingyenes a parkolás.

Fontos tudni, hogy a Kossuth utcán a megnövekedett forgalomra való tekintettel a fesztivál ideje alatt nem lehet majd megállni. A szervezők arra kérik a szerencsi lakosokat, hogy ha lehetséges, próbálják meg gyalogosan elérni a fesztiválterületet.


A Szerencs környéki településeknek arra kell számítani, hogy megváltoznak a Volán buszjáratok útvonalai és a megállóhelyek. A megállóhelyek egyike a Szabadság út és Ondi út kereszteződésében lesz, a másik pedig a Rákóczi úton a Boróka szépségház melletti parkolóban.
A szervezők megnövelik a biztonságot is. Ennek érdekében a beléptetésnél biztonsági őrök engedik be a vendégeket, valamint fokozott ellenőrzés várható. Ez azért is fontos, hogy az ideérkezők felhőtlenül, gondtalanul és biztonságban szórakozhassanak.


Dr. Barva Attila ismertette a kísérő és a fesztivált megelőző rendezvényeket. XXII. Városi Polgármesterek Randevúja és Jegyzői konferencia a csütörtöki és pénteki napon lesz megtartva. Nagy megtiszteltetés, hogy idén nem megyei jogú város, hanem Szerencs városa adhat otthont a rendezvényeknek.


Maszler László, aki Bon-Bon Kft-t képviselte elmondta, hogy új termékeket fognak bemutatni a Csokoládé Fesztivál ideje alatt, amelyből négy retrótermék, valamint egy teljesen új termékcsalád is debütál. –Több mint, 13 értékesítési pavilonunk lesz a fesztivál helyszínén, ahol a Szerencsi Bon-Bon Kft. által gyártott termékek kerülnek értékesítésre és kóstoltatásra is. Természetesen nem maradhat el egy-egy csokoládészobor elkészítése sem Ekker Róbert jóvoltából– mondta. A fesztivál szakmai vendége a horvátországi Kras csokoládégyár, melynek termékeit is megismerheti a közönség.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.