Kultúra - Hagyomány

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében második alkalommal rendezték meg december 1-jén az Adventi Kolbásztöltő Versenyt.

A Rákóczi-vár udvarán megrendezett versenyen öt csapat képviseltette magát, akik a legjobb kolbász címért mérték össze gasztronómiai tudásukat. A rendezvényt Nyiri Tibor polgármester nyitotta meg, majd Koncz Ferenc országgyűlési képviselő üdvözölte a megjelenteket, valamint Kontra László a verseny egyik zsűritagja beszélt az értékelés szempontjairól.

A nap folyamán az érdeklődők megismerkedhettek a jelenleg Szerencsen vendégeskedő Podgora városának nemzeti ételeivel és közel 20 fajta horvát süteményt is megkóstolhattak a látogatók. A nap folyamán műsort adtak a horvát testvérváros tagjai, felléptek a Hajnali Néptáncegyüttes tagjai, végezetül pedig Újvári Marika és a Classic zenekar szórakoztatta a közönséget.

Az esemény zárásaként díjazták a legízletesebb és legesztétikusabban elkészített kolbászok csapatait. Első helyezést ért el a Szerencsi Logiklub csapata Skorván József vezetésével, ezüstérmes lett a Városi Nyugdíjas Klub, a harmadik helyet pedig Pongrácz József csapata érdemelte ki. A zsűri különdíjban részesítette Podgora csevapcsicsáját, valamint a Kiss Attila Alapítvány Menő Menza csapatát.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.