×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/December/20181203_kolbasztolto_verseny

Kultúra - Hagyomány

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében második alkalommal rendezték meg december 1-jén az Adventi Kolbásztöltő Versenyt.

A Rákóczi-vár udvarán megrendezett versenyen öt csapat képviseltette magát, akik a legjobb kolbász címért mérték össze gasztronómiai tudásukat. A rendezvényt Nyiri Tibor polgármester nyitotta meg, majd Koncz Ferenc országgyűlési képviselő üdvözölte a megjelenteket, valamint Kontra László a verseny egyik zsűritagja beszélt az értékelés szempontjairól.

A nap folyamán az érdeklődők megismerkedhettek a jelenleg Szerencsen vendégeskedő Podgora városának nemzeti ételeivel és közel 20 fajta horvát süteményt is megkóstolhattak a látogatók. A nap folyamán műsort adtak a horvát testvérváros tagjai, felléptek a Hajnali Néptáncegyüttes tagjai, végezetül pedig Újvári Marika és a Classic zenekar szórakoztatta a közönséget.

Az esemény zárásaként díjazták a legízletesebb és legesztétikusabban elkészített kolbászok csapatait. Első helyezést ért el a Szerencsi Logiklub csapata Skorván József vezetésével, ezüstérmes lett a Városi Nyugdíjas Klub, a harmadik helyet pedig Pongrácz József csapata érdemelte ki. A zsűri különdíjban részesítette Podgora csevapcsicsáját, valamint a Kiss Attila Alapítvány Menő Menza csapatát.

{gallery}cikkek/2018/December/20181203_kolbasztolto_verseny{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.