Kultúra - Hagyomány

Meggyújtották a második gyertyát az adventi koszorún december 9-én a Rákóczi-vár belső udvarán. Az eseményen Balázs Pál református lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait, majd karácsonyi énekekkel és versekkel kedveskedtek a fellépők a megjelenteknek.

Újra megtelt a Rákóczi-vár belső udvara advent második vasárnapján, ahol az ünnepi gyertyagyújtásra várták az érdeklődőket. Az eseményen Balázs Pál református lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait, aki kiemelte, hogy fontos odafigyelnünk az embertársanikra nem csak az adventi időszakban, hanem az év minden napján.

Ezt követően két óvodás segítségével meggyújtották a második, a reményt szimbolizáló gyertyát az adventi koszorún. Az eseményen műsort adtak a Gyárkerti Óvoda gyermekei, a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola tanulói, valamint a Városi Nyugdíjas Klub. A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai ezúttal is aprósüteménnyel és forró teával kedveskedtek a megjelenteknek.

A harmadik adventi gyertyagyújtás december 16-án lesz a Rákóczi-vár belső udvarán 16 órától, amire minden érdeklődőt szeretettek várnak a szervezők.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.