Labdarúgás

Diósgyőri, egri, mádi, szerencsi és tállyai focicsapatok neveztek be az évek óta hagyományosan megtartott Uray Attila Labdarúgó Emléktornára.

A Szerencsi Kulcsár Anita Sportcsarnokban ma (2018.01.14.) megrendezett eseményen Koncz Ferenc polgármester köszöntötte a sportolókat, kitérve a város sportéletére, Uray Attila emlékére, majd sérülésmentes küzdelmet kívánt a csapatoknak.

Uray Attila 1948. december 8-án született, a Földes Ferenc Gimnázium diákjaként - a DVTK kiváló futballistája volt. Tanulmányait követően a Zöldért kötelékén belül dolgozott értékesítési főtanácsadóként, sportszerető családapaként nagy támogatója volt a sportnak, kiemelten a labdarúgásnak, mindamellett felkarolta elesett embereket, ruha –és élelmiszeradományokkal segítette őket. Köztiszteletben álló személy volt.

Az emléktorna kezdeményezője özvegye, Uray Attiláné az egykori Szerencs Városi Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója és fia, ifj. Uray Attila, a Bolyai János Katolikus Általános Iskola testnevelő tanára, UEFA ,,PRO” diplomás edző volt. Ifj. Uray Attila mint főszervező mondott köszönetet a csapatoknak a meghívás elfogadása kapcsán, majd ismertette a játékszabályokat, jó időtöltést kívánva a játékosoknak, szurkolóknak. Az izgalmas meccseket hozó programot megelőzően egyperces néma főhajtással tisztelegtek a megjelentek a torna névadója előtt.

- SfL - 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.