Sakk

A Szerencs VSE sakkcsapata január 18-án Sajószentpéteren vendégszerepelt a megyei I. osztályú bajnokságban, és 8-4 arányú győzelmet aratott.

Február 1-jén Szerencsen fogadtuk a megyei I. osztályban vezető Miskolci Kis Bocsok együttesét, és 5,5-6,5 arányú vereséget szenvedtünk. Berentén vendégeskedett a csapat február 22-én, ahol 6,5-5,5 arányban bizonyultunk jobbnak. A március 8-ai fordulót a harmadik helyről várjuk, amely Szerencsen lesz a többszörös megyei bajnok Putnok együttese ellen.

A mérkőzés helyszíne a Rákóczi-vár lovagterme lesz, délelőtt 10 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Taktaharkányban február 17-én rendezték meg az amatőr sakk diákolimpia körzeti döntőjét. Szerencset négy fiatal képviselte. Második korcsoportos fiúk: 1. Mokri Martin (Bolyai iskola), 2. Sárai Gergő (Rákóczi iskola). Harmadik korcsoportos fiúk: 1. Tóth Zoltán (Bolyai iskola), 2. Váraljai István (Bolyai iskola).Mind a négy fiatal a Szerencsi Művelődési Központ könyvtárában működő sakkszakkör lelkes tagja.

A szakkörön szívesen látunk mindenkit, aki a sakk szabályait, rejtelmeit szeretné megismerni, esetleg szeretne sakkozóvá válni.Igriciben rendezték meg február 22-én az amatőr sakk diákolimpia megyei döntőjét, ahol a körzeti győztesek mérkőztek egymással, és döntötték el a helyezések sorrendjét. Szerencsről a 2. korcsoportos fiúknál Mokri Martin 6. helyezett, a 3. korcsoportos fiúknál Tóth Zoltán 4. helyezett lett, mindketten a Bolyai János Katolikus Általános Iskola tanulói.Balogh Imreszakosztályvezető

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.