Birkózás

Öt megyéből és a kárpátaljai Beregszászról is érkeztek ifjú birkózók a 2015. május 2-án Szerencsen megrendezett Görcsös József Emlékversenyre.

A Szerencs Város Sportegyesületének birkózó szakosztálya által szervezett eseményre 157 gyermek, diák, kadett és junior korosztályú versenyző, 16 csapat adta le nevezését. Az immár második alkalommal megtartott torna elsődleges célja volt, hogy emléket állítson Görcsös Józsefnek, a szerencsi származású birkózó mesteredzőnek, s nem utolsó sorban versenyzési lehetőséget biztosítson a diákolimpiára készülő ifjú sportolóknak.

A Kulcsár Anita Sportcsarnok küzdőterén 157 ifjú birkózó sorakozott fel május 2-án délelőtt, amikor Nyiri Tibor alpolgármester, a Szerencs VSE elnöke üdvözölte a jelenlévőket, majd Koncz Ferenc kívánt eredményes versenyzést a résztvevőknek. A polgármester hagyományosan a szerencsi csokoládét ajánlotta a gyermekek figyelmébe, a felkészítőknek, szülőknek pedig azt javasolta: kóstolják meg a település és a térség kiváló borait. Dr. Szinay Attila, a Földművelésügyi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Diósgyőri Birkózó Klub elnöke úgy fogalmazott: szemmel látható, hogy a birkózás igazi otthonra talált Szerencsen.

Megemlékezett arról, hogy Görcsös József keze alatt sok száz gyermek tanulhatta meg a birkózás alapjait, s azt kívánta minden fiatalnak: ti is olyan sportolók legyetek, akikre emlékezni fog az utókor.Szerencs Város Sportegyesülete 15 fővel érkezett a megmérettetésre. Illésy László vezetőedző három-négy éremre számított, s mint a délutáni eredményhirdetésen bebizonyosodott, várakozása nem volt alaptalan. Helyi birkózóink három arany, négy ezüst és két bronz éremmel fejezték be a viadalt.

A csapatversenyben első helyen végzett a Diósgyőri Birkózó Klub, második lett a kárpátaljai Beregszász, harmadik helyen Szerencs végzett. Hazai eredmények: Golopi József (junior, 76 kg) 1. hely; Molnár Olivér (diák I., 46 kg) 1. hely; Koroknay Gábor (gyermek II., 45 kg) 1. hely; Golopi Gergő (kadett, 63 kg) 2. hely; Molnár Panna (gyermek I., 26 kg) 2. hely.; Nagy Kristóf (diák I., 35 kg) 2. hely; Olasz Milán (gyermek II., 20 kg) 2. hely; Oláh Márk (kadett, 76 kg) 2. hely; Szomráki Sebestyén (gyermek II.) 3. hely; Szomráki Ágnes (gyermek II., 20 kg) 3. hely.

A legeredményesebb szerencsi versenyző Molnár Olivér lett. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a díjakat dr. Szinay Attila, Nyiri Tibor és dr. Egeli Zsolt alpolgármesterek adták át. Illésy László így értékelte a napot: sokan gratuláltak nekünk a verseny szervezéséért, amiért köszönetet mondok a szülőknek és a Szerencsi Polgármesteri Hivatal munkatársainak. Jó hangulatú, jól szervezett, eredményes program van mögöttünk, úgy érzem, mindenki kellemes emlékekkel távozott Szerencsről.

Városhatár

Műsorunk tartalmából:
• A FECSKÉSI VÁROSRÉSZEN ÉLŐK PROBLÉMÁI
• ÚJRA LÁTOGATHATÓ A ZEMPLÉNI MÚZEUM
• ÉPÜL A CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZER SZERENCSEN
• SZÉP ÉV VÉGI EREDMÉNYEK A BOLYAIBAN
• NORDIC WALKING CSOPORT SZERENCSEN
• ÁTADTÁK A PARKOLÓT A VASÚTÁLLOMÁSON
• MELEG EBÉD A SZÜNIDŐBEN

Tisztelt Nézőink! A Globo Televízió kínálata április 25-től Szerencsi Híradó című műsorral bővül . Az elkövetkezendő időszakban Szerencs Város Önkormányzatának megbízásából stábunk készíti a város életéről szóló heti közéleti magazint, amely minden szombaton 17 órakor kerül adásba. Kérem tartsanak velünk a képernyők előtt.

Tisztelt Nézőink! A Globo Televízió kínálata április 25-től Szerencsi Híradó című műsorral bővül . Az elkövetkezendő időszakban Szerencs Város Önkormányzatának megbízásából stábunk készíti a város életéről szóló heti közéleti magazint, amely minden szombaton 17 órakor kerül adásba. Kérem tartsanak velünk a képernyők előtt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.