Szabadidő - Életmód

A spirulina mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza.

A spirulina algának nincs erős sejthártyája, ezért a szervezet könnyen juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez. Nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmaz, ezen kívül biztos kalcium-, magnézium-, vas- és cinkforrás. A spirulina egyike a világ a legtáplálóbb és legkoncentráltabb szuperételeinek.

Gyakorlatilag az összes, az emberi szervezet számára szükséges és nélkülözhetetlen vitamint, ásványi anyagot, aminosavat, enzimet és fehérjét könnyen emészthető, természetes formában tartalmazza. Ezek a tápanyagok védik, táplálják, méregtelenítik és energiával töltik fel a szervezetet és annak életfolyamatait.

Mivel lúgos hatású, segítséget nyújt a szervezet elsavasodásával szemben. Méregtelenítő tulajdonsága lévén a méregtelenítő kúra kiegészítésére tökéletes, mert akadályozza a nehézfém tartalmú mérgek felszívódását, megtisztítja a vért az ártalmas anyagoktól és a salakoktól. A spirulina olyan alapos méregtelenítést végez, hogy azokat a régóta elraktározott és zsírral körbevett savas melléktermékeket és méreganyagokat is feloldja, és kiüríti a testünkből, amiktől minden más méregtelenítő diétával vagy böjttel sem tudnánk megszabadulni.

Az algában található életfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, ráadásul olyan összetételben, mely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. Omega-zsírsavakból például a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét tartalmazza. Komoly szerepe van a rákmegelőzésben, az inzulinszint normalizálásában és a vitalitásunk megőrzésében.

Vitelki László, Gyógynövénybolt, borítókép: illusztráció

Legutóbbi játékunk megfejtése: A diófélék jellegzetes hatóanyagai: cserzőanyagok, fenolos savak, juglon származékok. A beküldők közül Csomós Andrásné, 3900 Szerencs, Petrikovits L. u 37. szám alatti olvasónk a Szerencsi Gyógynövénybolt (Rákóczi út 104.) ajándékcsomagját nyerte. A nyereményről szóló utalvány átvehető a szerkesztőségünkben. Új kérdésünk: Mennyi esszenciális aminosavat tartalmaz a spirulina? Megfejtéseiket augusztus 31-ig postázzák címünkre (3900 Szerencs, Rákóczi út 94.) vagy adják le a Fürdő és Wellnessház recepcióján. A borítékra írják rá: Egészségünkért.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.