×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 49

A korábbi hagyományokat követően főzőversennyel és kispályás labdarúgó kupával kezdődött a június 19-én, Ondon megrendezett falunap. A szerencsi településrész sportpályáján megtartott rendezvényt az eredményhirdetéseket követően Koncz Fertenc polgármester és Danyi László képviselő nyitotta meg.

Kedvezett az időjárás a május elsejei szabadidős programoknak, melyeket Szerencs Város Önkormányzata és a Szerencsi Művelődési Központ rendezett a Rákóczi-várban. A szervezők helyi együttesek és zenekarok fellépésével tette színesebbé a majálist és csalogatták a vár udvarára a szerencsieket.

„A derűs időskor esélyei, lehetőségei ma” címmel tartott előadást dr. Imre Sándor gerontológus április 28-án Szerencsen. A Hegyalja Kapuja Mozgáskorlátozottak Egyesülete által szervezett eseményen Koncz Ferenc polgármester és dr. Korondi Klára köszöntötte az érdeklődőket.

Lassan vége a böjtidőnek, a húsvéti ünnepek alatt ismét előtérbe kerülnek az ünnepi, nehezebb ételek, és hajlamosak vagyunk emésztőrendszerünket túlterhelni. Régi sztereotípia, hogy a zsíros, fűszeres magyar konyha rendkívül egészségtelen, célszerű tartózkodnunk tőle. El kell azonban mondanunk, hogy a főként bécsi vendéglősök által kitalált, „magyarosnak” mondott ételeknek vajmi kevés közük van a régi magyar konyhához. Ősi ételeink és fűszereink, mint általában a pusztai népek konyhája, mértékletesek, táplálóak, mai szemmel is egészségesek. Ami egyértelműen egészségtelen, az a Mikszáth és Móricz által oly sokszor tollhegyre tűzött dorbézolásig mértéktelen étkezés. A fűszerek pedig okosan, mértékletesen használva nemcsak, hogy nem károsítják egészségünket, de legtöbbjük gyógyhatású is. Ismerjük meg ezt az oldalukat, és ételeinkben, vagy gyógyteaként is használjuk bátran őket! Lássunk néhány példát erre!

További cikkeink...