Az ételek, italok élvezetéhez sokak számára az édes íz elválaszthatatlanul hozzá tartozik, hiszen ez velünk született emberi tulajdonság, szó szerint az anyatejjel édes élet szívjuk magunkba.
A hét gyógynövénye: a macskagyökér
Az orvosi macskagyökér (Valeriana officinalis) nyirkos talajt kedvelő, akár 1,5m magasra is növő, évelő, lágyszárú növény.
Az ősz slágere: a sütőtök
Az őszi évszak egyik népszerű zöldsége a sütőtök. Hazánkban is elterjedt, hogy a gyerekek október végén töklámpást készítenek. De a kreatív tökfaragás mellett, érdemes fogyasztani is belőle, hiszen a narancssárga zöldségnek számos jótékony hatása van. Egészséges, hiszen rengeteg vitamint tartalmaz, rákmegelőző és akár fogyhatunk is vele.
A hét gyógynövénye: a homoktövis
A homoktövis korunk egyik legértékesebb gyógynövénye, mely eredetileg egy a Himalája lejtőin termő növény. Vadon termő változata több mint ezer éve őshonos nemcsak Ázsia északi részén, hanem Európában a Duna deltától Finnországig, így Magyarországon is.
Laktózérzékenység vagy tejallergia?
A GYERE® Programban ősszel a tej és a tejtermékek fontos étrendi szerepéről lesz szó. De mi van, ha a gyerek nem tudja meginni a tejet? Mit tehet ilyenkor a szülő, mivel pótolhatja a tejtermékekben lévő értékes tápanyagokat?
A hét gyógynövénye: A hibiszkusz
A hibiszkusz a mályvafélék családjába tartozó nemzetség, mely mintegy 300 fajt foglal magába.
A hét gyógynövénye: a Stevia
A stevia egy Paraguayban és Brazília déli részén őshonos növény, édes ízéért felelős hatóanyaga a ma ismert legerősebb édesítőszer.
A hét gyógynövénye: az Aloe Vera
Az Aloe növények nemzetségének több mint 350 faja létezik, ezek közül az Aloe Vera tartalmazza a legnagyobb menynyiségben az ember számára fontos hatóanyagokat.
A hét gyógynövénye: a zsálya
Az orvosi zsálya őshazája Dél-Euópa, a Földközitenger, a dalmát tengerpart vidéke, a karsztos hegyvidék. Magyarországon nem őshonos, de megél az itthoni éghajlaton is, gyógynövényként termesztik, dísznövényként pedig kertekben, ültetik.
A hét gyógynövénye: az útifűmaghéj
Már az orvostudomány atyja, Paracelsus is megállapította, hogy „a halál a belekben lakozik”. Azért nem kell megijedni ettől a kijelentéstől, de valóban érdemes odafigyelni az emésztőrendszerünkre.