Sziréna

Egy kamionnyi hamis ruhát és szépségápolási terméket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Borsod megyében. A 43 millió forint értékű áruk mindegyikét neves divatmárkák logójával látták el. Voltak olyan dobozok, amelyekben még felvarrás előtti címkéket szállítottak.

Mivel a kamionban több vegyes tartalmú karton volt, ezért feltételezhető, hogy különböző címre szállították volna a csomagokat. Vélhetően interneten rendelték meg most lefülelt hamisítványokat a vásárlók – ennek tisztázása azonban a NAV pénzügyi nyomozóinak feladata lesz. Mezek, kabátok, baseball sapkák, táskák, pénztárcák, övek, borotvák.

Csaknem 10 ezer különféle termék volt abban a lengyel kamionban, amit Sátoraljaújhelynél állítottak meg rutinellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. A csomagokat Magyarországon vette fel a fuvarozó és Lengyelországba szállította volna azt.

A kamionon lévő kartondobozok többféle árut is tartalmaztak, ezért feltételezhető, hogy internetes vásárlásokon rendelték meg azokat. Azt, hogy valóban így történt-e, egyelőre nem tudni, a pénzügyi nyomozók feladata lesz az ügy részleteinek kivizsgálása. A NAV munkatársai a kamion teljes szállítmányát lefoglalták. Az elsődleges szakértői vélemény szerint valamennyi ruha, kiegészítő és szépségápolási termék hamisítvány, amelyek gyenge minőségű utánzatai az eredeti világmárkáknak.

Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás, egyelőre ismeretlen ellen.

Forrás: nav.gov.hu

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.