Sziréna

A Szerencsi Járásbíróság 2017. május 16-án jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélte azt a vádlottat, aki május 14-én egy helyi fesztivál után ittas állapotban több járművet próbált ellopni.

Először egy rátkai családi ház udvaráról próbálta meg elvinni a LADA személygépkocsit, amiben benne volt az indítókulcs, az autó tulajdonosa és felesége azonban a zajra felébredtek. A vádlott ijedtében nekitolatott az előtető faszerkezetének, majd a gépjárműből kiszállt és elmenekült. Azonban továbbra sem adta fel azon szándékát, hogy valamilyen közlekedési eszközzel menjen haza, ezért egy pár házzal messzebb levő udvarra ment be, ahonnan a csukott garázsból el is vitt egy motoros meghajtású kerékpárt. A kerékpárral a kerteken átgázolva távozott. Hazafelé menet feltört még egy borospincét, ahonnan 10 palack házibort is magával vitt.

A vádlott a cselekmények elkövetését beismerte, így a bíróság 2 napon belül ítéletet is hozott az ügyében és 3 év börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A beismerő vallomását és azt, hogy az egyik bűncselekmény kísérleti szakban maradt, valamint a kár részbeni megtérülését a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe. Súlyosító körülményként volt azonban a vádlott büntetett előélete, az, hogy a bűncselekményeket több büntetőeljárás hatálya alatt követte le, a halmazat, az önhibából eredő ittasság, és az ilyen jellegű bűncselekmények országos és helyi szintű elszaporodottsága.

Az ítélet első fokon jogerőre emelkedett.

Borítókép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.