Rátkán, a Kossuth utcában július 18-án 18 óra 30 perckor egy autó sofőrje megállt, hogy átengedje a kerékpárt és rollert toló gyerekeket a zebrán. A szabályokat betartó kocsi mögött haladó másik jármű vezetője átlépte a záróvonalat, figyelmen kívül hagyta a gyalogátkelőhelyet jelző táblát és a felfestést, továbbá elhaladt az előtte megálló autó mellett – írja a rendőrség.

Mintaszerű mentőakció zajlott nehéz terepen július 13-án hajnalban, zuhogó esőben a tokaji Kopasz-hegyen. Lázár Tamás hadnagy, a Szerencsi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály baleseti fővizsgálója hatfős zsarucsapat vezetőjeként bámulatos gyorsasággal talált rá a balesetet szenvedett túrázókra – írja weboldalán a rendőrség.

Egy segítségkérés érkezett csütörtök hajnalban a katasztrófavédelemhez, amely szerint bajba került két ember Tokaj külterületén. A szerencsi hivatásos tűzoltók a rendőrökkel közösen, GPS koordináták alapján kezdték meg a keresést, amely sikerrel járt.

Szerencsi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az érintett ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal kezdték meg a tűzoltást. Az egységek az egyik helyiségből öt háztartási gázpalackot hoztak ki, közülük egy már a kiérkezésük előtt felhasadt.

Két szén-monoxid-érzékelő is megszólalt április 8-án éjszaka egy mezőzombori családi házban. A szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták az épületet. Az egység rekonstruálta a körülményeket és mérőműszerrel megvizsgálta a levegő összetételét. A tűzoltók megállapították, hogy egy gázüzemű vízmelegítő miatt nőtt meg a levegő szén-monoxid tartalma. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

A rendőrök két dílert is elfogtak egy prügyi akcióban. Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrse egy 32 éves prügyi, és egy 40 éves tiszalúci férfival szemben – írja a rendőrség a police.hu oldalon.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a rendőrjárőrök 2023. március 20-án 8 óra körül az M30-as autópályán, Szikszó külterületén ellenőriztek egy lengyel honosságú gépkocsit.

Lopás bűntett, illetve védett kulturális javak körébe tartozó tárgy vagy műemlék sérelmére elkövetett rongálás bűntett miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 16 éves és egy 14 éves monoki fiatalkorú fiúval szemben.

A Szerencsi Rendőrkapitányság 05090/201/2023. bűnügyi számon segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen sofőrrel szemben.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.