Szakemberek tartottak bejárást egy ideiglenes átkelő hely megépítése kapcsán július 6-án Kesznyéten és Girincs településeken.

A Magyar Nemzeti Bank 2014-ben megkezdett bankjegycsere-programja a lezárásához közeledik, a bankjegysorozat utolsó elemeként megújul az 500 forintos címlet is - hangzott el a jegybank tájékoztatóján.

Nyiri Tibor, a polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester számára is fontos Szerencs közbiztonsága. Ennek érdekében a közelmúltban találkozót kezdeményezett Keresztesi János rendőr alezredessel, a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetőjével.

Mint ahogyan arról a Minap.hu is beszámolt, több helyen is videóra vettek medvét Miskolcon és közvetlen vonzáskörzetében. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közleményt adott ki, amiben leírják, hogyan viselkedjünk, ha ne adj' Isten összefutnánk egy medvével. Figyelmeztetnek arra, hogy "a közelmúltban a Szlovák Köztársaság területéről kis számban, de egyre gyakrabban érkező barna medvék hazánkban is megtalálták az élőhelyeiket".

Ünnepélyes keretek között adták át június 14-én a Tokaji Vizitúra Központot. Az eseményen elhangzott, hogy a most átadott központ része a Bejárható Magyarország Programnak, amelynek keretében országszerte gyalogos, kerékpáros, vizitúra, lovas és vitorlás fejlesztések valósulnak meg.

A múlt héten az előzetes terveknek megfelelően 35 ezer hektáron, 213 településen permetezték a szúnyogokat. Szerencsen június 11-én hétfőn, a késő délutáni órákban került sok a permetezésre.

További cikkeink...