Valamennyi Calcium-Sandoz pezsgőtablettát kivonják a forgalomból – írta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hétfőn a honlapján.

A hatóság honlapján közzétett tájékoztatás szerint fogyasztói bejelentés alapján vizsgálták a 2019. január 22-i minőség-megőrzési idővel ellátott, 2,8 százalékos, 1 literes S-Budget UHT tejet, amelyet a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. forgalmaz.

A Szerencsi Városgazda Non-Profit Kft. tulajdonában lévő mintegy 800 négyszögölnyi szőlőterületen is kezdetét vette a szüret szeptember 18-án.

A Szerencsi Horgász Egyesület értesíti a horgásztagjait, hogy az új plasztikkártya engedély regisztrációját 2018. szeptember 20-án, 17.00 órától tartják a Kossuth út 4. szám alatt. A regisztrációhoz feltétlenül hozzák magukkal a személyi, lakcím és adókártyát.

A fával és szénnel fűtők még egy hónapig, október 15-ig igényelhetik a 12 ezer forint értékű tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentést a kiépített gáz- vagy távhő hálózattal rendelkező települések önkormányzataitól – közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel.

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek világnapjává. Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. szeptember 18. napján tartott ülésén döntött arról, hogy az idősek felé fennálló tiszteletüket támogatás formájában is szimbolizálni kívánja.

Szerencs egyik németországi testvérvárosából Geisenheimből érkezett delegáció augusztus 23-án a Szerencsi Testvérvárosi Egyesület szervezésében.

Kovács Imrét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából szeptember 9-én otthonában.

Kovács Gábornét 105. születésnapja alkalmából köszöntötték szeptember 7-én a Gyémántkapu Idősek Otthonában.

A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem arra kéri az embereket, hogy csak tényleges veszély esetén hívják a 112-es segélykérő vonalat. Erről közösen tartott sajtótájékoztatót a három szervezet pénteken Budapesten.

A kommunikáció ma nagyrészt különböző üzenetküldő alkalmazásokon keresztül zajlik, ezért kiemelten fontos az online biztonság, különösen a kiskorúak esetében. A különböző sértő megkeresések és az online zaklatás ellen lehet és kell is védekezni - hívja fel a figyelmet a Viber.

Kigyulladt egy bútor bemutatóteremként használt családi ház tetőszerkezete Szerencsen, a Dózsa György utcában augusztus 30-án.

Az iskolatáska a gyermek súlyának legfeljebb 10 százalékát érheti el, ami 7 éveseknél hozzávetőleg 2,5 kilogramm - figyelmeztetett Moravcsik Bence ortopéd szakorvos.

Szerencsen is megtartották az iskolákban a tanévnyitó ünnepségeket, s ezzel hivatalosan is megkezdődött a 2018/2019-es tanév.

Az első és második évfolyamos tanulókat követően a 3- 4. osztályos diákok napközis tábora kezdődött június 25-én a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában.

Dr. Korondi Klára főorvos a mai napig gyógyítja a betegeket a Szerencsi Rendelőintézet szemészetén. Hivatása mellett széleskörű közéleti, karitatív és egyházi tevékenységéről is ismert: az önkormányzat képviselő-testületének tagja, a Szerencsi Rászorultakért Alapítvány, valamint a Szerencsi Református Nőszövetség elnöke. Kötelességének érzi, hogy segítsen az elesetteken, a rászorulókon. Azt vallja: „…aki mást felüdít, abban ő maga is felüdül”. Korondi Klárával beszélgettem.

Angyal Györgyné már 42 éve dolgozik óvodapedagógusként városunkban. 2005-től az intézményvezetői tisztséget is ellátja a Szerencsi Óvoda és Bölcsődében, emellett a Gyermekkert Alapítvány kuratóriumi elnöke. Gyermekszeretete és a pedagógusi pályához való elhivatottsága példaértékű.

Dr. Brugoviczky Zsolt fogorvosként dolgozik a városban. Tagja a Beteg Gyermekekért Alapítványnak, emellett a Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezetének elnökeként is tevékenykedik, valamint Szerencs Város Önkormányzatának Pénzügyi Bizottsági tagja. Vele beszélgettünk.

Markáns hidegfront érkezik a héten viharos széllel és zivatarokkal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Eseménytelen lesz a hét az időjárás szempontjából, maradnak a derűs, meleg napok.

Gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medencét, emiatt elszórtan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak, emellett szombatra kissé mérséklődik a nappali felmelegedés - közölte rövitávú előrejelzésében a meteorológiai szolgálat.

Szerencs felvidéki testvérvárosa, Rozsnyó 2018. szeptember 13-15. között rendezi meg városnapi programsorozatát.

Szerencs Város Sportegyesülete meghirdeti a X. Szerencsi Vasember Jótékonysági Versenyt 2018. szeptember 9-én, vasárnap 10 órától.

Idén augusztus 31-én rendezik az Állatkertek Éjszakáját, amelynek keretében az ország tizenkét állatkertjében várják különleges esti, éjszakai programokkal a nagyközönséget.

Állampolgársági esküt tett a gyergyószentmiklósi Barabás Róbert szeptember 11-én a Rákóczi-vár Lovagtermében.

Az augusztus 20-ai megemlékezések sorát Szerencs Város képviselő-testületének rendkívüli ünnepi ülése nyitotta meg a Rákóczi-vár színháztermében.

Kovács Bertalan festőművész kiállítása nyílt meg augusztus 12-én a Zempléni Múzeumban a Zempléni Fesztivál részeként.

Ázsia pusztáin honos, valószínű, hogy a népvándorlás során még őseink hozták be a Kárpát-medencébe és terjesztették el.

A Nestlé kizárólagos finanszírozásnak köszönhetően az idei tanévben is folytatódik a GYERE® program Szerencsen. Az eddigi pozitív visszajelzések és eredmények után a svájci cég vezetői bíznak abban, hogy a folytatás segíthet az egészséges étkezési szokások hosszútávú kialakításában - olvasható a Nestlé sajtóközleményében.

A spirulina mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza.

Megrendezésre került az ötödik országos SKS Ippon Shobu Felkészülési Országos Karate Bajnokság Szerencsen, szeptember 22-én a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

Kapus Krisztián gyógyulási folyamatát segítették a belépőjegyek árából, a Szerencs VSE soron következő mérkőzésén.

Idén 10. alkalommal rendezték meg szeptember 9-én a Szerencsi Vasember elnevezésű jótékonysági sportversenyt városunkban.

Az álhírekkel kapcsolatos interakciók száma 65 százalékkal csökkent - írja a computerworld.hu

Hat hónap alatt nem kevesebb, mint 1,27 milliárdnyi fiókot töröltek a közösségi szolgáltatásról.

Az októberben megjelenő változat alapból blokkolja az oldalbetöltéseket lassító követő programokat.

20180918 veradas

sasablak

reklam furdo

20180918 idosek vilagnapja

hirdetes vanyai

Bereczk Autosbolt

Halbolt

Riwex

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.