Tegnap tizenkét helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az időjárással összefüggő események miatt.

Fogyatékos embereket segítő Információs és Koordinációs Pontok várják az érdeklődőket országszerte 22 helyszínen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy hét alatt ötvenhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

A szolgáltató tájékoztatása szerint november 26-án (csütörtök) Szerencsen a Huszár utcában, a Jókai utca és Kisvásártér közötti szakaszon a Rákóczi-vár előtt végzett csatornaépítési munkák miatt 8-12 óra között szünetel ivóvíz szolgáltatás.

A tavaszi első koronavírus hullám idejéből jól ismert idősek sávja a mai naptól újra életbe lép. Az Idősek Tanácsának hétfői ülésén fogalmazódott meg az a javaslat, hogy újra legyen egy kizárólag az idősek számára elérhető vásárlási sáv.

A járvány Európában továbbra is felszálló ágban van, a járvány kezdete óta Magyarországon 109 ezren, Európában nyolcmilliónyian betegedtek meg – kezdte tájékoztatóját Orbán Viktor miniszterelnök.

A Szerencsi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a bevezetett járványügyi készültségre tekintettel a Szerencsi Rendőrkapitányságon az engedélyügyi eljárásokkal kapcsolatos ügyek intézése: a +36(47)563-340/59-25-ös telefonszámon történő előzetes bejelentkezés alapján, egyeztetett időpontban lehetséges.

A Magyar Állam támogatást nyújt a fiatal felnőttek önálló életkezdésének anyagi megalapozása céljából.

A BMH Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy az augusztus 20-ai ünnepnapon a hulladékszállítás rendje nem változik. A szemetet változatlanul a korábban megszokott rend szerint elszállítják.

Közösségi akció keretében szépült meg a Fecskési játszótér. A szombat délelőtti eseményen a Szeretlek Szerencs, civil szervezet aktivistái, valamint a környékbeli családok és gyermekek ragadtak ecsetet.

Államalapító Szent István napján augusztus 20-án adták át a városnapi kitüntetéseket a Rákóczi-vár színháztermében. Az esemény ünnepi Képviselő-testületi üléssel kezdődött, majd Nyiri Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket és osztotta meg ünnepi gondolatait.

Gazdag Bence Jazz koncertjével ért véget augusztus 16-án a 20. Zempléni Fesztivál szerencsi programsorozata.

A szerencsi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a szándékos rongálás feltételezett elkövetőjét – írja a police.hu

Nyolc sértettje van annak az ügynek, amelyben egy férfi kitalált betegségére, és egyéb okokra hivatkozva pénzt csalt ki jóhiszemű emberektől.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság három girincsi férfival szemben.

A Szerencsi Szakképzési Centrum a GINOP-6.2.3-17-2017-00034 számú, „A Szakképzési Intézményrendszer Fejlesztése a Szerencsi Szakképzési Centrumban” elnevezésű pályázat keretein belül alakította ki Digitális Közösségi Alkotóműhelyét (DKA). Ennek ünnepélyes átadására szeptember 30-án került sor a SZSZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola épületében.

Szakmai rendezvényt szervezett a Szerencsi Szakképzési Centrum a GINOP-6.2.3-17-2017-00034 azonosító számú „A szakképzési intézményrendszer fejlesztése a Szerencsi Szakképzési Centrumban” elnevezésű projekt keretében.

A Szerencsi Karitász és a Bolyai János Katolikus Általános Iskola közös szervezésében „szeretet napot” tartottak augusztus 22-én szombaton.

A Szerencsi Borbarátok Köre a közelmúltban tartotta éveleji összejövetelét. A társaság egyik oszlopos tagja Szabó Gyula, aki Szerencsen az egyik legidősebb bortermelő. Családi vállalkozását a rendszerváltás után kezdte felépíteni és híre az egész országban elterjedt, sőt külföldről is rendszeresen voltak vendégei.

Gaál Mihály köztiszteletben álló helyi vállalkozó, aki a Szerencs Város Napja alkalmából rendezett ünnepségen Szerencs Város Közszolgálatáért kitüntetést vehetett át. Aktív közéleti ember, aki évtizedek óta kiveszi részét a város közösségi munkájából. Anyagilag és erkölcsileg is segíti a közoktatási intézmények munkáját, támogatta a Hegyaljai Alkotók Társulását, részt vállalt antológiák kiadásában, szponzorálásában. Évtizedek óta segíti az SZVSE működését. Támogatója volt az Árpád-hegyen a fenyőültetésnek, részt vállalt a Munkás Szent József templom építésében. A Hegyközség alelnöke.

Dr. Sütő Szilveszter hosszú ideje dolgozik háziorvosként településünkön, öt éve városi főorvosként tevékenykedik. Munkáját mindig nagy felelősséggel, odaadással, szívvel-lélekkel végzi. Az idei város napján Pro Urbe Szerencs kitüntetést kapott, Szerencs város közéletében, valamint az egészségügy területén tett kiemelkedő szakmai teljesítményéért.

Zavartalan napsütés, kevés zivatar, 30 fok körüli maximumok. Igazi július végi idő várható a mai nap, és a hét további napjaiban.

A Kárpát-medence időjárását egy észak felől súroló hidegfront alakítja. Kedden napsütés és a gomolyfelhők mellett északkeleten, illetve nyugaton fordulhat elő zápor, zivatar, de heves zivatarok is létrejöhetnek.

A hidegfronttal érkező lehűlés és szeles időjárás után igazán kellemes, enyhe nyári időre számíthatunk a hét hátralévő napjain.

Közösségi oldalán szervezett nyereményjáték-sorozatot a Szerencsi Szakképzési Centrum, amely a GINOP-6.2.3-17-2017-00034 A szakképzési intézményrendszer fejlesztése a Szerencsi Szakképzési Centrumban című projekt keretében valósul meg.

Szerencs Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját Szerencs Város Önkormányzatának ünnepi képviselő-testületi ülésére, valamint Államalapító Szent István Király és az új kenyér ünnepének szerencsi programjaira.

A 2020. évi Zempléni Fesztivál szerencsi programjai a Rákóczi-várban.

Advent második vasárnapján, december 8-án, ünnepi gyertyagyújtást tartott Szerencs Város Önkormányzata a Világörökségi Kapuzatnál. Az eseményen Szarvas Péter római katolikus plébános szólt a megjelentekhez.

Advent első vasárnapján, december 1-jén új helyszínen, a Világörökségi Kapuzatnál várták az érdeklődőket az ünnepi gyertyagyújtásra.

Ezen az éven is megtartották az Országos Tárogatós Találkozót Szerencsen, immáron 22. alkalommal.

Az orvosi angyalgyökér a zellerfélék családjába tartozó gyógy-, és fűszernövény. Népies neve: angyalfű, angyalgyökér, angyelika, angelika.

A kerti kakukkfű (Thymus vulgaris) az egyik legősibb gyógynövény. A latin thymus szó valószínűleg a balzsamozó növényt jelentő óegyiptomi thm szóból ered. Fertőtlenítő hatásán túl illóolaja serkenti az immunrendszer működését, hatására fokozódik a fehérvérsejtek termelődése. A növény fürdő és inhalálás formájában különösen hatékony.

A nyírfa a mérsékelt égövi Európában és Észak-Skandináviában is nő, de Észak-Amerikában és Ázsiában is őshonos, egészen Japánig. A nyír a természetgyógyászatban fontos szerepet játszik, a fának szinte minden részét felhasználják gyógyászati célokra.

A Vodafone tavaly vásárolta fel a UPC-t, és még februárban elindítják a Vodafone TV-t, áprilistól pedig búcsút intenek a UPC márkanévnek. 

Szerda délután 4 óra óta problémák vannak a képek megjelenítésével a Facebookon, a Messengeren és az Instagramon is. A probléma globális szintű.

Magyar idő szerint körülbelül délután 5 óra körül több ország felhasználói is jelezték, hogy a facebook nem működik megfelelően.

A Szerencs VSE női felnőtt kézilabdacsapata a megyei bajnokság 3. fordulójában az Albrecht-MISKOLCI VSC játékosait fogata október 9-én a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

A Szerencsi Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelep adott otthont annak a sportnapnak, amit augusztus 1-jén rendeztek meg Szerencs Város Önkormányzata és a miskolci székhelyű Esélyteremtő Nonprofit Kft. közös szervezésében.

A Hernádnémeti SE csapatát fogadták a Szerencs VSE felnőtt labdarúgói július 25-én hazai pályán.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Belovecz nov

Harangod mag november

Farkas es farkas nov

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.