Mint ahogyan arról a Minap.hu is beszámolt, több helyen is videóra vettek medvét Miskolcon és közvetlen vonzáskörzetében. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közleményt adott ki, amiben leírják, hogyan viselkedjünk, ha ne adj' Isten összefutnánk egy medvével. Figyelmeztetnek arra, hogy "a közelmúltban a Szlovák Köztársaság területéről kis számban, de egyre gyakrabban érkező barna medvék hazánkban is megtalálták az élőhelyeiket".

Ünnepélyes keretek között adták át június 14-én a Tokaji Vizitúra Központot. Az eseményen elhangzott, hogy a most átadott központ része a Bejárható Magyarország Programnak, amelynek keretében országszerte gyalogos, kerékpáros, vizitúra, lovas és vitorlás fejlesztések valósulnak meg.

A múlt héten az előzetes terveknek megfelelően 35 ezer hektáron, 213 településen permetezték a szúnyogokat. Szerencsen június 11-én hétfőn, a késő délutáni órákban került sok a permetezésre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2018. május 21-én, pünkösd hétfőjén a hulladékszállítás rendje nem változik.

Városnapja alkalmából útlezárásokra kell számítani Szerencsen.

A Szerencsi Horgász Egyesület 2018. április 15-én vasárnap 9.00 órától társadalmi munkát szervez a Homokos-tavon: a part mentén összegyűjtött, télen levágott nádat takarítják majd el.

Tóth Istvánnét köszöntötték június 15-én 90. születésnapja alkalmából.

Varga Józsefnét köszöntötték június 9-én, 90. születésnapja alkalmából.

Ünnepi megemlékezést tartottak június 3-án Ondon, a Magyar hősök napja alkalmából. Koncz Ferenc országgyűlési képviselő arról szólt, hogy voltak idők, amikor nem volt szabad emlékezni és beszélni az elhunyt hősökről.

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a fiatalembert, aki Tiszalúcon megtámadott egy idősebb férfit.

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy Bekecsen történt lopás kapcsán. 

A nyomozók rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a fiút, aki a megalapozott gyanú szerint telefont rabolt Szerencsen.

Megtartották a ballagási ünnepséget a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában a június 16-án.

Ballagási ünnepséget tartottak a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában június 16-án.

Megtartotta évzáró ünnepségét a Bocskai István Katolikus Gimnázium június 15-én az iskola aulájában.

Tallárné Illés Erikát, az ország egyik vezető bankjának szerencsi fiókvezetőjét sokan ismerik a városban. A Debreceni Agrártudományi Egyetemen végezte tanulmányait, később a banki szféra felé sodorta az élet. A következőkben vele beszélgettünk.

Naszrai Gyula ma már nyugdíjas építészmérnök, de aktív évei után jelenleg kőműveseket és festőket tanít egy alapítványi iskolában. Részt vett a szerencsi Munkás Szent József templom építésében és két Építőipari Nívódíjat kapott élete során. A szerencsi református közösség egyik presbiteri tisztségét tölti be, és tagja az Öreg a Nénikéd Nyugdíjas klubnak. Életszemlélete és pozitív hozzáállása sokak számára példaként szolgálhat.

Az Erdélyből származó Juhász Árpád 2002 óta lakik Ondon. Több évig segített utakat szervezni Szerencsről a csíksomlyói búcsúba és idegenvezetőként is aktívan vett részt ezeken az eseményeken. Az alábbiakban Juhász Árpádról olvashatnak.

A napsütés mellett június 22-ig többfelé erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar várható.

A héten sok napsütésre lehet számítani, azonban többfelé várható zápor, zivatar. 

A hétvégén sok napsütésre kell számítani. Északkeleten gomolyfelhő-képződés is várható, az északkeleti szél többfelé megélénkül.

Szerencs Város Önkormányzata és a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár a magyar hősök napja alkalmából megemlékezést szervez Ondon 2018. június 3-án, vasárnap 14.30 órától.

Hetedik alkalommal rendezi meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság a közlekedésbiztonsági vetélkedőjét, amelynek a fődíja egy Skoda személygépkocsi.

Szerencs Város Önkormányzata minden érdeklődőt szeretettel vár az 1605. április 17-20. között Szerencsen megtartott fejedelemválasztó országgyűlés évfordulója alkalmából szervezett Szerencs Város Napja ünnepi programjaira és kísérőrendezvényeire.

Történelmi zarándokút indult június 9-én a Vereckei-hágótól a Dévényi-kapuig, mellyel a pozsonyi csata 1111. évfordulójára emlékeznek.

Falunapot tartottak június 17-én Ondon. Az egész napos programsorozatot Nyiri Tibor, a polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester nyitotta meg, majd kezdetét vette a kispályás labdarúgó kupa.

1989. június 16-án került sor Nagy Imre egykori miniszterelnök és társai újra temetésére. Azóta ez a nap az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjainak az emléknapja.

A közönséges, ragadós és a tejoltó galaj lágy szárú, hazánkban gyakori előfordulású gyógynövények.

Az ízletes, fehér virágú akácerdeink csaknem egyötödét teszi ki. Észak-Amerikából a XVI. században került Európába. Gyógyászati szempontból igen értékes növény.

Az avokadót (Persea americana) spanyol hódítók a XVI. században hozták be Mexikóból Európába, ami a babérfélék családjába tartozó, örökzöld, alacsonyan elágazó, terebélyes ágrendszerű, 10-20 méter magas fa.

Szerencs Város Sportegyesületének u16-os labdarúgócsapata a 2017/2018-as bajnokságban veretlenül szerepelt. Az Encs VSC gárdájával a játszotta a szezon utolsó mérkőzését május 17-én a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen.

Onga csapatát fogadták május 12-én a szerencsi focisták a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen.

Szerencs Város Sportegyesületének kézilabda csapata a Mezőkeresztes VSE együttesét fogadta a Kulcsár Anita Sportcsarnokban május 11-én.

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesüljön elsőként a legfrissebb helyi hírekről.

bacszoldert

20180516 Riwex

reklam furdo

20180516 balla

hirdetes vanyai

Bereczk Autosbolt

taverna

erzsebet tabor