Április 16-án van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Ebből az alkalomból a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban tartottak megemlékezést.

A Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is csatlakozott a Szakmák Éjszakája elnevezésű országos pályaorientációs programhoz április 12-én.

Szerencs Város Önkormányzata és a Szerencsi Borbarátok Köre a Szerencs Város Napja programsorozathoz kapcsolódva tartotta meg a XIV. Pálinka és Bormustrát április 13-án.

Szerencs város napjához kapcsolódó programok részeként rendeztek Várudvari Vigadalmat április 13-án a Rákòczi-várban.

A Város Napi ünnepi programok részeként tartottak koszorúzást április 12-én Bocskai István mellszobránál.

A Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága Közművelődési Szakmai Napot tartott Közös Pont címmel Szerencsen, a Turisztikai Központban.

2016-ban az Aranka tetőn mandula- és diófákat ültettek ki.

Ősszel hirdették meg és február közepéig tartott az az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű akció, amit a TESCO szervezett helyi szintű, jótékonysági céllal.

A járási főállatorvos Szerencs város közigazgatási területére 2019. március 31-április 21. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendel el a rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt. A vakcina tartalmú csalétkeket kisrepülőgépekről juttatják ki a kezelendő területre, de lakott, sűrűn beépített területeken nem szórnak ki csalit.

A kedvelt reggeli termékek közül ezúttal 17 zabkása komplex vizsgálatát végezték el a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A „hatósági kosárba” csokoládés és csokoládé ízű, valamint natúr zabkásák kerültek. A szakemberek többek között a mikotoxin és növényvédőszer jelenlétét, valamint a termékek cukor-, fehérje- és allergén tartalmát ellenőrizték. DON toxin szennyezettség miatt két zabkását már a teszt legelején ki kellett zárni, összesen 14 esetben pedig jelölési problémák miatt indult hatósági eljárás.

További cikkeink...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.