X. Országos Csokoládé Fesztivál programjai

Ajánló

Jubileumi, tizedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál, melynek fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Augusztus 25-e, péntek hagyományosan a fesztivál 0. napja, koncertnap. Ekkor lép színpadra a Tankcsapda, és a korábban már rendkívül sikeres koncertet adó Magna Cum Laude. De a blues kedvelői is szórakozhatnak a nagy öreg, Bill kapitány műsorán. A hip-hop rajongókat pedig a hazai, szerencsi ikonok, Deme & Ikon formáció kápráztatja el. A punk-rock kedvelő Alvin és a Mókusok koncertjén húzhatnak bele! A pénteket diszkó zárja, ahol Lotfi Begi, Burai Krisztián és GwM szolgáltatja a műsort kifulladásig.

Program: frissítve 2017.08.24 21:54 

Letölthető ide kattintva! 

Augusztus 26-án, szombaton hagyományosan zenés felvonulással kezdődik a fesztivál. A felvonulók között mazsoretteket, népi együtteseket, fúvósokat, de a gyermekek kedvenc mesefiguráit is köszönthetjük. A hivatalos megnyitó ünnepség után szakmai találkozóra várjuk a meghívott vendégeket.

A szombati zenei programban a hazai pop-rock sztárjait láthatja a közönség. Itt lesz a Kowalsky meg a Vega, a Hősök, Dorothy, de az egyik legnagyobb retro sztár is képviselteti magát, az R-GO Szikora Róbert vezényletével.

A szombati programkínálat éjjel sem érhet véget, mivel a bulizókat szabadtéri retro diszkó várja, ahol fellép Zoltán Erika, Happy Gang, Csordás Tibi és a nagy alakulat, a Kozmix.

A fesztiválon változatos kulturális programok, nyereményjátékok, kézműves édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen a Csokoládé Fesztivál a családok fesztiválja. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban folyamatosan gyermekjátékok, népi játszóház, illetve mese és bábelőadások szórakoztatják a kicsiket. Itt lesznek ismét – nemcsak – a gyermekek nagy kedvencei, a 100 Folk Celsius és a Kolompos együttes is.

A csendre és gondolkodásra vágyó látogatókat szombaton a III. Sakk Open Csoki Kupa  várja, vasárnap pedig a kártyajáték szerelmeseinek szól a BON-BON Kupa Ultis találkozó. Mindkét megmérettetést a Turisztikai Központ épületében rendezzünk meg.

A vasárnapot a tűzoltók hagyományőrző versenye nyitja, majd tűzoltóautó kiállítás és habparty várja a gyermekeket.

Ezen a napon is mindenki megtalálhatja a hozzá illő ritmusokat. Az Apostol együttes nyitja a koncertcunamit, majd délután a retro sztárok következnek. A vasárnap a Halott Pénz és a Hooligans együttesek koncertjével zárul.

Az estet és a fesztivált különleges elemeket tartalmazó tűzijáték zárja.

A fesztivál szakmai díszvendége a szicíliai Modica városa lesz, amely különleges csokoládéjáról híres, és reményeink szerint a fesztivál látogatóinak is lehetőségük lesz megkóstolni ezt az ínyencséget.

Mindhárom napon kirakodó- és csokoládévásár, kóstoltatás, csokoládé szökőkutak az ínyenceknek.

A hagyományosan általános iskolások részére meghirdetett rajzversenyünkre több mint 600 rajz érkezett. Minden pályázót meghívtunk a fesztiválra, az első helyezettek pedig csokoládé díjazásban, illetve a helyezett alkotások óriásplakáton népszerűsítik a fesztivált.

A beléptető kapuk száma nem változik, a látogatók hat kapun keresztül közelíthetik meg a rendezvényt. A beléptetésnél számítógépes rendszer segíti a pénztárosok munkáját.

Parkolás

Két helyszínen alakítunk ki parkolót: A volt cukorgyár területén és a Tatay Zoltán Sporttelepen, tehát a fesztiválterület közvetlen közelében lehet majd biztonságosan parkolni. Az előző a 37-es útról, míg a Sporttelep a Magyar utcáról érhető el, amely ebben az időszakban egyirányú lesz.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.