Aktuális

Két rendőrnek ítélte oda a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díjat a megyei közgyűlés. Az ülést csütörtökön tartották a megyeháza dísztermében, ahol elfogadták Vereckei Csaba rendőr dandártábornok beszámolóját. 

Az ülés elején Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a majdnem teljes létszámú tagságot, majd átadta a szót Vereckei Csabának. A megyei rendőrfőkapitány az írásbeli beszámoló kiegészítőjeként elmondta, a tavalyihoz hasonlóan idén is javuló tendenciát mutatnak a számadatok a rendőrség feladatainak értékeléséről. – Egy felmérés szerint a lakosság háromnegyede elégedett a rendőrök munkájával, megbecsülik és szeretik a rendőröket Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ez a megállapítás pedig nemcsak a lakosságra vonatkozik, hanem a szakmára is. Ötből 4,46-os értékelést kapott a megye rendőrállománya.

Ez a mutató pedig emelkedett idén a tavalyihoz képest. Hatékonyságunk, eredményességünk nőtt, így szakmailag kivételes minősítést kaptunk. Persze mindig van új feladat, hiszen például megnövekedett a bódult állapotban való vezetések száma. Az új kihívásokra mindig megelőzéssel próbálunk reagálni – hangsúlyozta a rendőrfőkapitány, aki elmondta, közterületi jelenlétüket tovább tudták növelni, tavaly pedig egyetlen olyan emberölés sem volt a megyében, aminek a tettesét ne fogták volna el.

A rendőrség munkáját a megyei közgyűlés két díjjal jutalmazta, valamint két tabletet is ajándékozott a rendőrségnek. Az egyik Közbiztonságért Díjat Varga János rendőr alezredes kapta, aki a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságról érkezett. – Csaknem harminc éve dolgozom a rendőrség szolgálatában, végig a közlekedésrendészetnél, ahol huszonhat éve vagyok vezető. Legfontosabb a szabálysértések kiszűrése, hiszen ezzel megelőzhetőek a közlekedési balesetek. Nekem az életem a hivatásom. Nagyon jól esik ez az elismerés – mondta az osztályvezető.

A másik díjazott Dendel Balázs címzetes rendőr zászlós a Szerencsi Rendőrkapitányságról.

Fotó: police.hu

A megyei közgyűlés ülésén a továbbiakban megtárgyalta a közbeszerzési és beszerzési szabályzat módosítását, beszámoltak egyebek mellett a tavalyi év belső ellenőrzési terv végrehajtásáról és a környezetvédelmi program 2017-2022 program végrehajtásának tavalyi alakulásáról, valamint javaslatot tettek több alapítvány támogatására.

forrás: Miskolc TV / minap.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.