Aktuális

A Város Napi ünnepi programok részeként tartottak koszorúzást április 12-én Bocskai István mellszobránál.

Az eseményen a szerencsi és a megyei önkormányzat képviselői helyezték el a tisztelet virágait a fejedelem emléktáblájánál.

Az ünnepség a Rákóczi-vár színháztermében folytatódott ahol dr. Gál András emlékezett meg Bocskai Istvánról és az 1605-ös fejedelemválasztó szerencsi országgyűlésről. Ezt követően műsort adtak a gimnázium tanulói, majd a képviselő-testület tartott ünnepi ülést.

Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a kormányzat elfogadta a 37-es számú főút kétszer kétsávosítását Szerencsig, mely három esztendőn belül meg fog valósulni. A hagyományokhoz híven átadták a városi kitüntetéseket azoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak a település gazdasági, társadalmi és szellemi életének fejlődéséhez, közösségének építéséhez.

Szerencs Város Díszpolgára címet kapott Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, a város társadalmi, gazdasági, kulturális fejlődése, hagyományai megőrzése érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért. Pro urbe Szerencs kitüntetést vehetett át dr. Sütő Szilveszter a város közéletében és az egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítményéért. Szerencs Város Közszolgálatáért kitüntetést vehetett át Szabó Tibor és Gaál Mihály, a település közéletében a közszolgáltatás területén elért kimagasló, önkéntes társadalmi tevékenységéért.

A Szerencs Város Közösségéért Polgármesteri Elismerő Oklevelet a tragikus hirtelenséggel elhunyt Komlósi Lajos labdarúgó játékvezetőnek adományozták, melyet lánya vett át. Ebben az évben a Hermann Lajos Kamarai Díj Szerencs elismerést a Tamás és Társa Bt. érdemelte ki.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.