Aktuális

Szerencsen A Központ Statisztikai Hivatal (KSH) 19 főnek küldött értesítést, hogy az országos szűrővizsgálat-sorozat részeként mintaadással segítsék a járvány elleni védekezést.

Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezdett május 1-jétől a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző intézet. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Debreceni Egyetem végzi a vizsgálatokat.

A lakossági részvétel a tesztelésben önkéntes és ingyenes, de nagy a felelősségük azoknak, akiket mintavételre kértek fel. Szerencsen május 5-én végezték el a vizsgálatot. Szabó István és Rábainé Végh Anett segítettek azoknak a személyeknek a felkeresésében, akikkel a KSH-nak nem sikerült felvenni a kapcsolatot.

Az önkormányzati képviselők felhívták az érintettek figyelmét a szűrővizsgálat fontosságára és kérték a megjelenésüket, hiszen csak így biztosítható a felmérés pontossága. Az országos tesztelés megállapításait várhatóan május második felében hozzák nyilvánosságra. Akik pedig részt vettek a vizsgálatban, azok értesítést kapnak annak eredményéről.

(Fotók: Mészáros Sándor Gergő)

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.