Asztalitenisz

A közelmúltban választották meg Köllő Andrást a szerencsi asztalitenisz szakosztály vezetőjének, miután Csorba István visszavonult. Az alábbiakban az asztalitenisz jelenéről és jövőbeni céljairól ad jelentést Köllő András.

A szerencsi asztaliteniszezők 2017. augusztus 12-13-án felkészülési versenyen vettek részt Füzesabonyban, a VI. HMATSZ Kupán. Ezen a viadalon már az elején tudatosult a versenyzőkben, hogy nem az első helyek megszerzése a kitűzött cél, hanem a jó szereplés, mivel a pénzdíjazásos versenyen külföldön játszó magyarok, extraligás játékosok, illetve egy válogatott játékos is képviseltette magát.

Ennek ellenére többen megnyerték a csoportkörüket, illetve a 16 közé jutásért fejezték be ketten is a versenyt. Az újoncok közül ketten képviselték Szerencset, Köllő Ábel és Sárossy Balázs, akiknél a cél szintén a felkészülés volt a versenyszezonra. Ennek ellenére Köllő Ábel megnyerte az újonc versenyt, valamint a serdülőknél a II. helyezést sikerült megszereznie.

Köllő András a Szerencs VSE asztalitenisz szakosztály 2017-es évértékelőjén © Fotó: Szerencsi Hírek

A szerencsi asztalitenisz szakosztály életében először fordul elő az, hogy az idénynek egy NB II-es és egy NB III-as csapattal vághatunk neki. Az NB II-es csapat tagjai: Lehoczki Gábor, Korály Tibor, Macsuga József és Stadler Tamás. Az NB III-as csapat tagjai: Balogh Sándor, ifj. Csorba István, Deli István, Filácz Attila, Korály Csaba, Köllő Ábel, Köllő András, Lapis Zoltán, Sallai Péter és Török Gábor. 

Fontos megjegyezni, hogy szükségünk van az idősebb generációra is, akik a rendszeres testmozgást a pingpong asztalok mellett valósítják meg, ezzel is mutatva a fiatalabb generáció számára, hogy mennyire fontos a sportolás. Az idősebb generáció tagjai is látogatják a szerencsi asztalitenisz termet és buzdítják a csapatbajnoki meccseken a csapattársakat, a következők: Dr. Bobkó Géza, Csáky István, Csorba István, Derda Péter, Májer Antal, Molnár Gábor, Rakóczki András és Takács János.

Szerencs VSE - Balassagyarmat asztalitenisz mérkőzés 2016-ban a szerencsi Hunyadi János Sportcsarnokban © Fotó: Szerencsi Hírek

Az NB II-es csapat célkitűzése, hogy az 1-4. helyezés között végezzünk. Az NB III-as csapatnak pedig az a célja, hogy az újonc, valamint fiatalabb korú, illetve az idősebb játékosok versenyzési és tapasztalatszerzési lehetőséget szerezzenek, ugyanakkor a bennmaradást jelentő helyek (1-8.) valamelyikét elérjék. Minden asztaliteniszezni szerető embert, fiatalt és időst várunk a keddi és pénteki edzéseinkre 17.30 és 21.00 óra között a Rákóczi út 93. szám alá, ahol mindenki megtalálja a szintjének megfelelő partnereket és játéklehetőséget.

Köszönetemet szeretném kifejezni a szerencsi önkormányzatnak, hogy nem kevés anyagi hozzájárulással segíti az asztalitenisz szakosztály működését és fennmaradását. Továbbá köszönetet mondok támogatóinknak: Lapis Zoltán egyéni vállalkozónak, a Náli Festékcentrum Kft-nek és a Clearservice Kft-nek, hiszen szponzoraink anyagi lehetőségükhöz mérten támogatják a szakosztályunkat, amely összegekből új eszközöket vásárolhatunk, valamint több versenyre tudunk eljutni az asztalitenisz szakosztály különböző korú játékosaival.

Köllő András

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.