Időjárás

A napos, száraz, az átlagosnál melegebb időjárás a hét közepéig folytatódik. A hét második felében azonban egyre többfelé várhatók záporok, zivatarok.

Kedd: A sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből a déli óráktól néhol - főként az Északi-középhegység területén, a főváros tágabb környékén, az Alföld nyugati felén és a Dél-Dunántúlon - helyi zápor, zivatar is kialakulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés csak zápor, zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul. Késő estére 23, 28 fok közé hűl le a levegő.

Szerda: A sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, néhol lehet zápor, zivatar. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Csütörtök: A napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, elszórtan számíthatunk záporra, zivatarra. A délkeleti szél néhol megélénkül, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Péntek: A napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, többfelé alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Szombat: Napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen lehet zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Vasárnap: Gyakran lesz erősen felhős az ég, de eleinte keleten még hosszabb napos időszakok is lehetnek. Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként és zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 16 és 23, keleten 24 és 30 fok között alakul.

forrás: országos meteorológiai szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.